BMW 3-Serie: hakerig schakelen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d M47

met m'n 320d touring 182.000km zit ik met volgende:

als ik van de 3 naar de 4 wil schakelen, krijg ik hem vaak moeilijk uit de 3 en moeilijk in de 4, zelfde doet zich ook wel voor als ik van 5 naar 4 schakel, alleen dan moeilijk in z'n 4, alle andere versnellingen geen probleem. Het vage is echter dat wanneer ik de koppeling heel snel intrap en dan meteen snel schakel het probleem zich nagenoeg niet voordoet. Verder: als ik hem niet uit de 3 krijg en ik duw de pook ff een beetje vooruit, dan komt er wel ineens uit. verder als ik onder (vol)last schakel doet het probleem zich ook haast niet voor.

Allereerst vernellingsbakolie ververst, geen resultaat. Mijn tweede idee was dat de koppeling niet (goed) vrijkwam, dus koppeling ontlucht en slave cylinder verniewd, echter geen verbetering, mastercylinder bekeken, echter nergens lekkage te zien, koppelingspedaal voelt eigenlijk ook wel normaal hard aan, grijpt alleen wel wat laat aan. Verder: schakelstangen bekeken, zit wel wat speling op maar niet extreem veel. Probleem blijft steeds hetzelfde

marc_c

Geplaatst door marc_c (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

Boven op de bak zitten blokeerpallen, deze moet je vervangen voor een teflon uitvoering zie ook SI 230 102 (881)
kompleet setje bij de dealer bestellen, bak demonteren en palletjes vervangen +- 3 uurtjes werk
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?... nr 28 , maar wel de service info aanhouden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.