BMW 3-Serie: Handremschakelaartje E36 in drie delen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: M43B16

Hallo,

Mijn handremlampje brandde al een tijd continu. Volgens mij, althans, lijkt me logisch, is dit APK afkeur. Nog 10 maanden te gaan, maar toch, hoort niet.

Na het weghalen van plastic en armsteun zag ik dat de handremschakelaar een stukje koper is met een draadje eraan, een veertje en een wit plastic staafje.

Het is verbogen en ligt uit elkaar. Hoe dat kan? Geen idee, vorige eigenaar.

Heeft iemand toevallig een foto of tekening hoe dit bevestigd hoort te zitten? Ben niet heel erg slecht in puzzelen, maar dit gaat m'n pet te boven. Misschien ontbreekt er iets. Anders haal ik complete handrem uit een auto bij de sloperij.

Groet,

Frank

IncaSDI

Geplaatst door IncaSDI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

longdude6634 (0), 13 jaar geleden

Wordt dit lampje niet gecombineerd bij andere meldingen (remvoering, nivo remvloeistof etc)? M.a.w. is er niet iets anders aan de hand.

IncaSDI (0), 13 jaar geleden

Hi Arjan,

Dank voor de reactie.

Nee, er is verder niets aan de hand. Draad ligt er gewoon af. Ik kan het lampje ook gewoon aan/uit doen door de draad tegen massa aan te houden.

Zowel remvoering als hydrauliek hebben trouwens eigen lampjes. Vier lampjes: REMVLOEISTOF, HANDREM, REMBLOKSLIJTAGE, ABS.

Kunstwerkje ligt gewoon uit elkaar en weet niet hoe het in elkaar moet en bevestigd hoort te zitten.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Frank ze zijn er in alle uitvoeringen . Knakenwerk !!!Loop even bij de dealer langs ,hij zal hem wel hebben. Zo monteren dat de handremhendel er niet op steunt maar alleen die witte pen in drukt. !!!!!!!!!! Groeten.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Van de dealer krijg je hem ook in onderdelen en hou je het zelfde probleem, zo uit mijn hoofd moet je het veertje onder het witte pennetje doen en hem zo in de houder op de handrem steken, daarna moet het draadje door het gat onder in de pen gestoken worden zodat de boel blijft zitten, tis ff een priegel werkje maar niet echt moeilijk om te doen.

gr Martin

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Dus eigenlijk is alleen het draadje uit het gaatje gevallen., en je hebt ALLE onderdelen nog .? Dat wordt puzzelen .
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.