BMW 5-Serie: Hikken van motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Ik heb al een tijdje last van een lichte hik in de motor, meestal bij toerentallen lager dan 1500 rpm en voorts weleens op de snelweg als ik bijv 120 kmh rij en na verloop van tijd wat gas bijgeef, het heel even lijkt of de motor een fractie van een seconde inhoud en dan weer verder normaal rijdt.

Ik heb wel eens op diverse forums gelezen dat dit mogelijk veroorzaakt zou kunnen worden door de krukassensor en/of nokkenas sensor. Klopt dit??
Heb vandaag even de stekker los gehad van de nokkenas sensor welke is gemonteerd tegenover het expansievat van de koelvloeistof. Tot mijn verbazing trof ik hier olie aan. Is dit mogelijk, maw als de sensor defect is, kan er dan olie bij de contacten komen??

En dan nog een vraagje over het stationair toerental. Heb pas geleden de stappenmotor vervangen. Het probleem dit zich echter ook al daarvoor voor.
Als ik de motor in zijn vrij laat lopen draait ie netjes zo'n +/- 700 rpm. Als ik gas geef en weer loslaat dan zakt ie eerst tot zo'n ca 1100 rpm en wordt daarna weer bijgeregeld tot 700 rpm. Is dit normaal dat dit zo in stappen gaat of zou het toerental, na gas loslaten, direct weer op 700 uit moeten komen.

wie o wie???

groeten,
Mart

Mart E39 523

Geplaatst door Mart E39 523 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

Hoi Mart,

Eerst uitlezen en daarna pas gaan kijken, er zitten zoveel sensoren op de motor dat je hem eerst moet uitlezen op storingen.

Mvg,

Willem

Mart E39 523 (0), 17 jaar geleden

ok, dat zal ik dan maar eerst even laten doen

groeten,
Mart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.