BMW X5: Hoge accu ontlading

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: BMW X6 5.0

Probleem is bij een X6 5.0!!!!!
Auto geeft regelmatig storingmelding hoge acculading. Volgens bmw dealer komt dat omdat ik teveel korte ritten rij. Ik rij inderdaad veel ritten van 15 km. Kan me niet voorstellen dat zo'n auto met waarschijnlijk zo'n dynamo op deze ritten niet genoeg tijd heeft om de boel weer op te laden. Heb trouwens de melding ook wel eens na lange ritten (150 km). Bij het weer starten van de motor is meestal de radio opeens uitgeschakeld en zijn datum en tijd verdwenen. Wie weet oplossing?

Joeka

Geplaatst door Joeka (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zoals velen met jou kunnen velen zich dit niet voorstellen, toch kan de dealer gelijk hebben.
Wat voor type accu zit er in de wagen, waarschijnlijk een normale niet AGM accu.
Het advies is als er nog een normale accu in zit, om een AGM accu te laten monteren, een registratie en ombouw-programmering is dan ook nodig.

IQM (0), 13 jaar geleden

Dit is een vrij bekend probleem, mijn 5 serie heeft er ook last van. Volgens BMW Dusseldorp komt het doordat de auto onnodig vaak uit de slaapstand (het is net een PC) gewekt wordt. Meestal is dit een schakelaar die zonder geactiveerd te worden toch een signaal geeft. Dit kunnen er heel veel zijn. Een bekende is het CAS - Car Access Systeem. Oplossen is een kwestie van lange adem. Veel uitlezen en proberen is het devies.

De laatste keer dat mijn auto bij de dealer uitgelezen is was het idd. het CAS dat de auto 26 keer gewekt had sinds de laatste start. In mijn geval vind ik het voorlopig wel best. Pas als de auto meer dan 3 dagen stilstaat krijg ik een melding.

Joeka (0), 13 jaar geleden

Vorig jaar december 2009 is er een nieuwe accu geplaatst. BMW S 61216919343, 90 Ah

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is dus een standaard accu, zoals ik al aangaf als er met de wagen alleen maar korte stukjes word gereden zou een AGM accu een oplossing kunnen zijn aangezien deze veel meer capaciteit heeft.
Om zeker te weten dat de korte ritten het probleem veroorzaakt is dit uit te lezen dmv een energie-diagnose.

Driver21 (0), 13 jaar geleden

idd bij nieuwe X5 en X6 wordt AGM accu voorgeschreven...door bmw zelf dus weet niet waarom ze een gewone erin hebben gezet?
en zit er bij jou klasse 5 in of andere dingen achteraf..? zoja laat de +kabel is controleren of die wel juist is aangesloten...als die op een + van een regelapp. zit dan ontlaadt die app. de accu.

Joeka (0), 13 jaar geleden

December 2009 volgens modificatie een nieuwe accu gekregen, maar blijkbaar de verkeerde. Auto is voorzien van alarm 5 dus ik zal vragen of de + wel goed zit. Hartelijk dank driver 21 en arnold 684. Bij eventuele oplossing doe ik jullie bericht.

Joeka (0), 13 jaar geleden

Deze week is de x6 een weekje uit logeren geweest bij de dealer. Uiteindelijk toch maar weer een nieuwe accu bmw 6 924 023 erin en opnieuw ingelezen. Ik denk en verwacht dat er nu een goede accu inzet en dat hopelijk de problemen over zullen zijn. Vreemd is dat nu na het uitzetten van motor het stuur naar een rust stand gaat. Deed die daarvoor niet. Hartelijk dank voor jullie bemoeienis.

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

De accu met nr 023 is een 90ah AGM accu, dus dit is de juiste.
Is de wagen ook geprogrammeerd, ik denk haast van wel aangezien je nu ook de opmerking maakt over je stuurpositie, dit is normaal om het in en uitstappen te vergemakkelijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.