BMW 3-Serie: inhouden en hoog verbruik

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318is

Hallo,

ik heb een 318is coupe uit 1993 met 150.000 km op de klok.
De auto geeft naar mijn mening te weinig vermogen. Ze hebben immers 140 pk standaard en het lijken er maar 100 te zijn. De auto zuipt als een ketter terwijl ik heel normaal rijd. Wanneer de motor warm is en ik zet hem uit om vervolgens na een uurtje weer te starten schommelt het toerental. Ik heb de stappen motor als eens gereinigd zonder resultaat. Ik heb op de site al zoveel mogelijke oorzaken gezien zoals temp.sensor, lambda sonde, lucht massa meter en noem maar op. Heeft er misschien iemand een idee wat het kan zijn? Heb een aantal jaren terug een E30 318is gehad en deze was beduidend sneller en zuiniger.
Wie helpt mij?

Alvast bedankt.

bubbels

Geplaatst door bubbels (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sexy-lexy10 (0), 17 jaar geleden

ik had pas met mijn auto dat de toeren tal schommelde als ie stationair liep ik had ff de accu los gehaald en weer aan gesloten en toen ging het weer goed. en al zou het je temparatuur sensor zijn dan moet ie al rij je over de helft heen gaan.
laterz alex

bubbels (0), 17 jaar geleden

Vandaag gereden zet hem half uurtje uit. daarna starten zonder gas te geven valt hij gewoon uit. start hem met gas geven en hij blijft lopen. Hij is echt zo traag als stront.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Fout Alex!

als je temperatuur sensor koelvloeistof defect is,kan dit zeker invloed hebben op het rijgedrag van de auto,dit staat helemaal buiten van de meter op het dashbord.

maar laat hem eens uitlezen jan-willem,misschien word je daar al een stuk wijzer van,ow ja,met wat heb je de stappenmotor schoon gemaakt ?

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.