BMW 3-Serie: Jankend geluid tijdens het rijden (versnellingsbak? differentiee

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Beste forumleden,

Ik heb al een tijdje het volgende:
Tijdens het rijden hoor ik (soms, niet altijd) een jankend geluid. Nu heb ik al wat afgezocht en ikzelf denk dat dit uit de versnellingsbak moet komen of het differentieel. Ik hoor het geluid immers niet als de auto stil staat. Ik lees echter op internet veel probleemvaststellingen, maar niet de oplossing hiervoor. En het probleem is eigenlijk ook niet geisoleerd genoeg, versnellingsbak is heel breed en dan zou het zomaar ook nog het differentieel kunnen zijn...
Ik heb vanmiddag de transmissieolie vervangen, dit heeft geen verbetering op geleverd. Ook het differentieel lekt niet en ik heb daar een half jaar geleden de olie nog van bijgevuld. Hij schakelt overigens wel prima en rijd prima. Ik merkte zojuist wel dat toen ik remde en de koppeling intrapte, het geluid wel minder werd maar niet weg ging. Sluit dit nu juist de versnellingsbak uit en wijst dit het differentieel aan of zegt dit helemaal niks?

Mocht iemand het denken te weten, ben ik erg beniewd naar het aantal uren werk wat hierin gaat zitten, plus hoelang ik hier nog mee kan doorrijden

Km stand van de auto is overigens 242xxx

Alvast bedankt!

P.S Recent is trouwens het Cardanaslager vervangen. Ik merkte wel enige trilling in de eerste versnelling bij het optrekken na dat dit vervangen was, misschien dat een en ander in verband staat? Ook is het probleem er pas sinds het weer kouder is geworden!

markarntz

Geplaatst door markarntz (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

320 (0), 11 jaar geleden

zou een geluid kunnen zyn veroorzaakt door banden, kunt mischien eens proberen voor en achter de wielen te wisselen om te testen.

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Het kan ook veroorzaakt worden door het tussenlager van de cardan-as.
De frequentie (toonhoogte) van het geluid zal dan varieëren met de snelheid van het voertuig.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit probleem doet zich al een poosje voor: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Moderator Problemcar

Pjotr9136 (0), 11 jaar geleden

Het door de heer kelder naar boven gehaalde eerdere probleem kwam als ik het goed heb van voren en het huidige van de achterzijde van de auto.
Ik neem aan dat het 2 verschillende problemen betreft.

Miscchien kun je eens iemand anders laten rijden en achterin de auto gaan zitten om eens nauwkeuriger te bepalen waar het geluid vandaan komt?

Stopt het geluid als je tijdens het rijden je koppeling intrapt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.