BMW 3-Serie: Jankende/fluitende differentieel

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 320I e36 coupe

Hallo mensen,

Ik heb een probleem. Vier maanden geleden heb ik mijn differentieel aan gort gereden. Hij was zo kapot dat’tie niet meer vooruit kwam.

Ik heb hem toen vervangen voor een 2e handse en toen heb ik ook maar de cardan (tussenas) en de hardyschijf preventief vervangen. De “nieuwe” differentieel heb ik leeg gekocht en ook meteen afgevuld met nieuwe OLS olie van de dealer en laten monteren. Vanaf dag 1 dat’tie erop zat hoor ik hem al bij snelheden van 50 en hoger langs geparkeerde auto’s gieren aan mijn kant (bestuurderskant) Op de snelweg hoor ik het geluid tegen de vangrail weerkaatsen als een tramgeluid. Ik heb mijn auto omhoog gekrikt en aan het linker achterwiel gedraaid en ik hoor wel degelijk dat geluid. Ik vond hem ook niet mooi uitrollen. Rechtsachter heb ik ook gedraaid met mijn hand en die draait heel mooi soepel en stil.

Ik ging er vanuit dat het dus misschien mijn linker achterwiellager was maar ze hebben me verteld dat die er nog goed uit zag.

Maar nu is mijn vraag: Als het wél aan de differentieel ligt dan moet’tie dat geluid toch bij beiden kanten (wielen) produceren? Hij maakt rechtsachter geen geluid. Ik heb toch heel sterk het vermoeden dat het tóch die wiellager is die door het kapot gaan van de eerste diff. Een flinke stoot heeft gehad. De huidige diff. is heel mooi droog en zweet niet. Ben zo bang dat ik een slechte diff. gekocht heb!

Kan iemand mij misschien uitsluitsel geven?

Bij voorbaat dank,
Marnas

Marnass

Geplaatst door Marnass (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

vervang dat lager
kost een paar euro maar dan heb je zekerheid
k denk idd wiellager zoals je t schrijft

Marnass (0), 16 jaar geleden

Ja he? Ik heb dat lager nu al 4 maanden in de kast liggen maar hij gaat er nu toch écht op. Dan maar hopen dat het geluid definitief weg is.

Bedankt Jerry..

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

en je dan lopen ergeren an dT GEJANK
HAD K M AL 4 MNDN GELEDEN VERVANGEN

Marnass (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]en je dan lopen ergeren an dT GEJANK
HAD K M AL 4 MNDN GELEDEN VERVANGEN[/quote]
Nee maar die monteur maakte me wijs dat die lager nog goed was. Toen was ik gauw uitgepraat. Blijkbaar had hij er geen zin in.

En ik me maar irriteren

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

je hebt m toch al
vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.