BMW 5-Serie: kachel

Bouwjaar: 2001

Bij mijn BMW 520d uit 2001 kan ik de luchtstroom niet naar de voetenruimte selecteren, tevens wordt het ondanks dat de temp regelaar op 18 graden staat erg warm in de auto.
Kan iemand mij verder helpen?

aquarius

Geplaatst door aquarius (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kachelweerstand of bedieningsunit defect

stefan84 (0), 18 jaar geleden

is het probleem inmiddels verholpen ?

aquarius (0), 18 jaar geleden

ik heb via een duits bmw forum de reperatiehandleiding met foto's gekregen. Hierin staat hoe de stappenmotor bereikt en gedemonteerd moet worden. Het kan ook zijn dat de luchtklep geblokkeerd is door bedrading van de carkit. Wanneer ik tijd heb maak ik de boel los.
Resultaat laat ik weten

aquarius (0), 18 jaar geleden

2 problemen opgelost:

geen luchtstroom naar voetenruimte: handschoenvak verwijderd , (hendels van kleppen worden bij mijn auto niet met servo's maar gewoon met kabels bediend). Een hendel veerde niet meer terug waardoor deze altijd dicht bleef staan. Gangbaar maken van klep lukte niet voldoende daarom als noodoplossing een stuk "postbode" elastiek eraan vastgemaakt. Werkt perfect.

Het erg warm worden werd veroorzaakt door slechte contacten op de "egel" . Connector was gedeeltelijk gesmolten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.