BMW 3-Serie: kachel koud,kvs genoeg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

het probleem staat waarschijnlijk wel 10keer vermeld op deze site maar ik vind het niet dadelijk terug.temperatuur motor blijft perfect in het midden.kachel wordt vrij warm maar zou normaal warmer kunnen,maar de kachel blaast bij lagere toeren vrij koud.koelwater zit er genoeg in.de vorige eigenaar waar ik hem van gekocht heb zei me dat er nog iets vervangen moest worden aan de kachel en dat dat onderdeel klaar lag in de garage.dus ik zou dan willen weten wat dat moest zijn,niet dat de garagist er iets insteekt wat niet nodig is.

beemerke

Geplaatst door beemerke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

een 'onderdeel' van de kachel geeft het hem niet! je hebt de kachelradiator,kachelkraan en meer zit er niet voor te verwarmen!

dat probleem kan lucht in je systeem zijn,of heel misschien je waterpomp..je kvs peil is nog steeds in orde ??

Stefan

beemerke (0), 17 jaar geleden

kvs is nog steeds in orde.kachel nog niet.ik heb het water zien circuleren maar zag toch geen luchtbellen meekomen...

alex207 (0), 17 jaar geleden

heb je wel voldoende " blaaskracht " ? hiermee bedoel ik of je ventilator wel maximaal draait.Het zou mogelijk kunnen zijn dat je pollenfilter verstopt/ nat is waardoor er onvoldoende lucht over je kachelradiator circuleert wat dan weinig warmte tot gevolg heeft.Dus eigenlijk kan je ventilator wel maximaal draaien maar doordat de aanzuig vanwege een verstopte pollenfilter minimaal is de luchtstroming over je kachelradiator minimaal.Advies is dus controleer je pollenfilter en haal hem desnoods eens eruit en kijk of het resultaat verbeterd.

beemerke (0), 17 jaar geleden

Echt heel fel blazen doet hij niet nee,ik moet hem op de hoogste stand zetten wil ik circulatie voelen.zal er eens naar kijken.bedankt voor de reactie

stefan84 (0), 17 jaar geleden

dat verklaart het verhaal weer iets anders,Alex zou het wel eens bij het rechte eind kunnen hebben..ook kunnen versleten koolborstels kachelventilator dit probleem veroorzaken..

Stefan

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Kachelradiator kan ook deels verstopt zitten door het gebruik van een radiatorpil, ook blad in de inlaat zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn, vooral in dit jaargetijde.

Indien je voldoende luchtstroom hebt, en het inlaattraject is vrij van troep, zal het toch de kachelradiator zijn, die maar deels warm wordt.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.