BMW 3-Serie 1997: Kachelmotor BMW 316 E36

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Sinds kort doet mijn kachelmotor het niet meer. Nu lees ik dat het aan de kachelmotor kan liggen, maar ook aan de kachelweerstand. Waar kan ik bij de aansluiting van de kchelmotor komen om deze te testen, en waar zit die kachelweerstand gemonteerd? Is er een tesprocedure beschikbaar voor dit probleem?

Peter

Peterv30

Geplaatst door Peterv30 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedoel je dat de aanjager niet meer werkt of alleen in de hooste stand ?

Controleer eerst je zekeringen even.

De kachelweerstand zit bij de aanjagermotor onder het voorraam of in de luchtbuis in de auto.

Gr Stefan

Peterv30 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de zekeringen gecontroleerd. Die zijn allemaal heel. Maar hoe kom ik bij de aansluitdraden van de kachelmotor, zodat ik deze kan doormeten, en hoe kom je bij die kachelweerstand?

Peter

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Kachel motor zit onder het raam, kun je via de motor ruimte bijkomen. Hoogstwaarschijnlijk is je kachel weerstand een ''egel'' en daar kun je niet veel aan meten. Die zit achter het dashboard kastje in de tunnel van de kachel. Je zou eens moeten kijken of de kachelventilator nog wel licht ronddraaien wil, vaak lopen ze vast of heel erg zwaar.

gr Martin

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Peter,

Een tekening van hoe je erbij komt en waar de kachelmotor zich bevind, staat al eens op het forum beschreven met plaatjes erbij, even zoeken bij 'bmw'

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.