BMW 3-Serie: koelprobleem 316 compact m43

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: m43

... na een rit uit duistsland kwam ik in een file terecht.. na een half uur begon de temp op te lopen en kwam in het rode.. auto op de pechstrook gezet en aflaten koelen .. bijde radiator slangen keihard en bij het losdraaien van de dop spoot het koelwater er uit.. na een poos het systeem afgevuld met water en proberen door te rijden het ging tijdens het rijden 2 keer weer mis temp weer in het rode en duidelijk luchtbellen hoorbaar.. opnieuw afgevuld met water en weer rijden waarnaar het goed ging heb zo 180 km gereden en de temp bleef stabiel zoals altijd in het midden .. bij thuiskomst kap geopend en stationair laten draaien.. opnieuw hoorde ik luchtbellen en klokken in de radiator.. dop opengedraaid en alles spoot er uit.. nu is mijn vraaag wie kent dit probleem en weet wat de oorzaak is.. waterpomp?? thermostaat?? of koppakking wat mij opzich stug lijkt geen sludge of water in de olie en geen witte rook waarneembaar. alle reacties gewenst!!!!

mourad 2

Geplaatst door mourad 2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Mo

met een beetje geluk heb/had je last van lucht in je systeem..probeer hem eens opnieuw goed te ontluchten en kijk wat hij dan doet.

waterpomp zou ook een optie kunnen zijn net zoals de koppakking..maar probeer eerst ff met ontluchten..gewoon even met koude motor koelvloeistof op peil brengen,motor starten en laten lopen..kachel op warmste stand zetten samen met de aanjager,ontluchtingsschroef wat losdraaien net zolang er geen lucht meer komt(bellen) herhaal dit een paar maal indien nodig,ten slot opnieuw afvullen en rijden maar.

word de radiator ook warm net zoals de bovenste en onderste slang ?

Stefan

mourad 2 (0), 17 jaar geleden

stephan bedankt voor je antwoord.. vanmiddag druk geweest met ontluchten en het was de oorzaak!! systeem opnieuw afgevuld met vloeistof en een 80km gereden daarna nog een paar keer ontlucht en temp loopt niet meer op!! bedankt

met vriendelijke groet: mo

stefan84 (0), 17 jaar geleden

graag gedaan mo

en succes met je auto verder..

Stefan

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Lucht komt er niet zomaar in dus na enige tijd rijden ben je weer aan de beurt. Waarschijnlijk klein lekje in de kop/koppakking dat zorgt voor lucht in het koelsysteem vanuit de verbrandingsruimte.

VINK (0) PRO, 17 jaar geleden

Er komt tocht lucht in het systeem,dit kan alleen door de koppakking veroorzaakt worden.
Let goed op het koelstofpeil

gr LUIS

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

Luis, dit kan OOK door je kop komen, als deze gescheurd is....

mark7275 (0), 17 jaar geleden

in de file???
dan is je thermovin kaduuk daarom werdt hij te warm en aan de kook geraakt ,
waardoor er lucht in het systeem komt dus laat hem eens een uurtje stattionair lopen terwijl
je de temp controleerd,word hij te warm ga dan rijden zakt de temp nu dan is de vin kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.