BMW 3-Serie: Koelvloeistof lekt uit bougieaansluiting BMW E30 touring

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Afgelopen vrijdagavond is mijn vrouw met haar BMW 318i stil komen te staan. Terwijl zij op de snelweg reed is de auto opeens als een donderslag bij heldere hemel ontzettend gaan roken van onder de motorkap. Direct langs de kant van de weg geparkeerd, meteen de auto uitgezet, ANWB gebeld en afgesleept naar garage, waar hij nu staat. Toen het roken begon, zijn direct ook alle waarschuwingslampjes aan gegaan, echter temperatuur liep niet op volgens mijn vrouw.

1e diagnose ANWB: zat totaal geen koelvloeistof in, nadat deze door wegenwacht was bijgevuld en de auto gestart liep de vloeistof er zo weer uit bij de bougie-aansluiting op de motor. Volgens wegenwacht kan de bougie zijn losgetrild of is de koppakking stuk, maar hij kon ons verder ook niets meer vertellen.

Onder de motorkap is verder geen spoor van olie of water te vinden. Het ziet er allemaal gewoon schoon en drogg uit. Het enige is een wit uitgeslagen bougiekabel en een wit uitgeslagen plek aan de zijkant vd carosserielak van de veerpoot/schokbreker tegenover de motor/bougie-ingang.

Nu is het zo dat de auto ongeveer 2 weken geleden opeens bij 80km per uur zonder enige aanleiding in z'n 4e versnelling heel erg begon te trillen/schudden voor een paar seconden, maar daarna hebben we er totaal geen last meer van gehad. Weet niet of dit er iets mee te maken heeft, dat lijkt me namelijk niet, maar toch.... zou dit mogelijk een koppelrubber kunnen zijn?

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn en wat een reparatie van zoiets gaat kosten?

Alvast dank voor jullie moeite!

BMWe30touring

Geplaatst door BMWe30touring (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

driver3 (0), 15 jaar geleden

dan denk ik je kom geschuurt want er komt nooit KVS door een bougie heen hooguit brandstof :S of idd de pakking .en dan ook niet echt een goed idee van de anwb als er geen kvs in zit en dan bij een warme motor koede kvs erin te knikkeren als je een alu kop hebt die vind dit niet echt lekker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.