BMW 3-Serie: linker rem blijft hangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9

Mijn linker voorrem blijft hangen.

Nadat ik een rit had gereden kwam ik er achter dat mijn linker voorwiel/rem kokend heet was. En dat er met de rechter zijde niets aan de hand was. Conclusie mijn linker rem blijft hangen.

Het probleem is zomaar ontstaan en ik heb geen rem/service lampje ofzo iets en voor die tijd is er geen onderhoud aan de auto gepleegd.

Heeft iemand een tip of een idee waar ik het best het eerst naar kan kijken of wat eventuele het probleem zou kunnen zijn.

Alvast bedankt gr Frits.

frits777

Geplaatst door frits777 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

driver3 (0), 15 jaar geleden

roest in de remcilinder van de remklouw .uitbouwen en schoon maken dan zal hij het weer doen .of je hebt een slag cq leiding dicht zitten . slang afkopelen en op de rem drukken en kijken of er loie door komt als dat zo is dan de klouw afmonteren .

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Geleidepennen/bussen van de remklauw schoonmaken en weer invetten.
De remklauw moet heen en weer kunnen schuiven.

[url=http://imageshack.us][img]http://img6.imageshack.us/img6/5254/klau...[/img][/url]

mvg,
Hans.

frits777 (0), 15 jaar geleden

Hey Hans, ik heb de remklauw gedemonteerd en de geleiderbussen gesmeerd die zaten vast. Het werkt weer als een zonnetje.
Bedankt voor je goede en duidelijke tip. Top!!

Gr Frits.

vegito (0), 15 jaar geleden

misschien ook handig om gelijk je remblokken te vervangen waarschijnlijk zijn die nu wel verbrand door de constante hitte en controleer ook je schijf op vervorming. Alles goed schoonmaken en de beweerbare punten in vetten met kopervet om kraken te verkomen dan alles inbouwen klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.