BMW 3-Serie: koppeling plotseling verdwijnen onder de pedaal

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 323i e46 M52

Beste BMW specialisten,

Vanochten, toen ik in mijn BMW (323i sedan bouwjaar 1998, handgeschakeld) instapte, merk ik dat de koppeling letterljk ""niet meer"" te vinden is onder de pedaal. Het koppelingspedaal kan nog wel dmv dat veertje naast de hoofdcilinder op en neer veren, maar het zwaar gevoel onderin met de verbinding tot de koppelingsmechanisme is totaal verdwijnen, ik moch wel in trappen, maar kon ik helemaal niet schakelen.

Een week geleden is de remvloeistof na 6 jaar lang voor eerst bijgevuld door DOT 4. Misschien hebben beide elkaar me te maken?

alvast dank

Fyuen

Geplaatst door Fyuen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Fyuen (0), 14 jaar geleden

kan dit een ontluchting probleem zijn?

berendonck (0) PRO, 14 jaar geleden

Uw koppelingscilinder is lek bij het pedaal dan wel op de versnellingsbak, de vloeistof voor deze cilinders komt namelijk ook uit het rempotje daarom moest u hem ook bijvullen.

Gr. Harry

Fyuen (0), 14 jaar geleden

Beste Harry, moet het voor herstel de versnellingbak open worden gemaakt?
Moet er nu de hoofdcilinder vervangen worden?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Fyuen,

Nee dat hoeft niet, ik vermoed dat de cilinder op de bak defect is, even de auto op een brug of put zetten, dan zie je hem zitten, de leiding even los halen, en 2 moeren waar deze mee vast zit, dan kun je hem zo ertussen uit pakken.

Heb je de remvloeistof bijgevuld of ververst ? Normaal zou je deze nooit hoeven bij te vullen, anders is er of een lekkage aawezig, of je krijgt dit soort symptomen.

Gr Stefan

Fyuen (0), 14 jaar geleden

Beste Stefan,

Het klopt, week geleden moest ik vanwege een rood brandende melding remvloeistof bijvullen. Toen ik de deksel van de rem reservoir open deed, zag ik dat het vloeistof niveau ver onder max lag.
met andere woorden dat de koppeling in dit jaren nooit vloeistof gehad heeft!.
Kan het ook zijn dat er nu flinke lucht in is gekomen?

bedank voor jouw reachtie,

Gr FrankYuen

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou flinke lucht had de koppeling wel kunnen bedienen denk ik :)

Die koppeling staat nog maar net zonder vloeistof, daarom doet ie het ook niet meer. Kapot onderdeel vervangen, bijvullen en ontluchten.

gr Martin

berendonck (0) PRO, 14 jaar geleden

Juist, wat Martin zegt is de oplossing.

Gr. Harry

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Frank,

Ik zou nu we eerst even goed controleren wat nu kapot is, door te weinig remvloeistof kun je problemen gekregen hebben met de koppeling, deze eerst even ontluchten en controleren, de koppeling zal na het ontluchten wel weer werken vermoed ik, of de koppelingscilinder moet al ( half ) defect zijn, dan is het natuurlijk een anders verhaal.

Gr Stefan

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Het koppelings gedeelte van het remvloeistof reservoir loopt niet leeg als je te weinig remvloeistof hebt en er verder niets lek is. De olie die in het koppelings systeem heeft gezetten kan er alleen maar uitlopen als er iets lek is.

gr Martin

Fyuen (0), 14 jaar geleden

Ik dank voor jullie reactie, overmorgen gaan ik de frontplaat demonteren, dan zal ik meer van weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.