BMW 3-Serie: koppeling problemen 325 e36

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500

Hallo heren,

Van de week trapte ik me koppeling in en was die omzeep (kwam niet meer terug) gisteren heb ik een nieuwe koppelingscilinder (boven de koppelingspedaal) en hulpcilinder gekocht.
Daarnet gemonteerd en wat denk je nog niks!
Heb hem geprobeerd te ontluchten maar hij pak niks van het reservior en er komt ook niks uit als ik de nippel opendraai na een flink aantal keer proberen te pompen. (komt nog steeds niet vanzelf terug overigens!) heeft er iemand een idee waar ik naar zou kunnen kijken of beter nog wat het is ?

groetjes
N

Nordschleifer

Geplaatst door Nordschleifer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 12 jaar geleden

Eerst kijken of het pedaal vrij loopt.Dan als die vrijloopt, pijp naar hulpcylinder los maken totdat er olie zonderbelletjes uitkomt.Dan die aandraiien en hulpcylinder openen/ontluchten.Op het moment werkcylinder kan geen olie nemen wanwege lucht in de cylinder zelf.

Nordschleifer (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Het is me gelukt om gewoon op de oude manier te ontluchten met de nippel steeds te openen en dan weer dicht te draaien. maar heeft in totaal wel een goeie 1,5 uur geduurt.
Er moet wel heel veel lucht in hebben gezeten.
Maar gelukkig is alles weer opgelost en kan ik weer koppelen.

Bedankt voor alle feedback.

Groetjes
N

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je het op deze manier doet kan het inderdaad lang duren, dat heeft niet met de hoeveelheid lucht te maken maar met hoe dat het systeem in elkaar zit. Je kunt het er met de juiste gereedschap ook door zuigen en dan gaat het sneller, maar het ontluchten van de koppeling kan heel erg lastig zijn.

gr Martin

Nordschleifer (0), 12 jaar geleden

Ja dat was indd erg lastig.
En klopt dat zuigapparaat zou veel sneller werken maar heb dat helaas niet in mijn bezit misschien toch maar een gaan aanschaffen in de naarbije toekomst.

groetjes
N

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.