BMW 6-Serie: koppelingscilinder lek pffff

Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

hallo,

daar zijn we weer.

nadat ik weken heb liggen emmeren met de koppelingscilinder van de lancia dedra 200 turbo heb ik nu ook nog de hoofdkoppelingscilinder van de bmw kapot!!!


maar goed, ik heb nog een 633 csi waar ik dagelijks mee reed,maar de hoofdkoppelingscilinder is nu lek.

nu vraag ik me af of je er ook een revisie setje voor kunt kopen, want uitbouwen is een hele klus volgens mij, als ik het goed gezien heb moet de rembekrachtiger er ook voor vannaf want anders krijg je hem er niet uit

kim a

Geplaatst door kim a , lid sinds 14 jaar geleden

8 Reacties

kim a, 11 jaar geleden

ik heb al een revisie setje gekoch voor maar liefst 15 euro.

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

dan denk ik dat je binnenkort toch het zaakje moet uitbouwen,meestal is de binnenkant van de cilinder wat versleten waardoor het nieuwe cupje wat je geplaatst hebt zo weer is versleten

moderator PRO, 11 jaar geleden

Cupje kun je van binnenuit vervangen. Beetje lastig bijkomen maar altijd nog een stuk sneller dan alles uitbouwen onder de kap. Cilinderwand mankeert nooit wat aan. Wel even met een doekje schoonwrijven.

kim a, 11 jaar geleden

ja inderdaad zuigertje had helemaal geen groeven of wat dan ook, ik heb inderdaad wel ff alles goed schoon gemaakt en die cupjes erin zetten stelt dus echt niks voor.
ik was in een half uurtje klaar maar toen begon het te regenen en kreeg ik ook nog bezoek,dus dadelijk heerlijk op de zondag nog ff klungelen.

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

hier komen we nog op terug.

kim a, 11 jaar geleden

ja dacht ik dus dat ik hat gemaakt had,is die cilinder op de bak ook kapot die was de boos doener en die hoofd cilinder lekte wel dus was toch nodig.
nieuwe besteld bij bmw 55 euro is te doen vind ik

kim a, 11 jaar geleden

hallo,

ik was het helemaal vergeten de oplossing te mailen.


ik kreeg de hulpkoppelingscilinder niet ontlucht omdat ik de cilinder met leiding en al heb moeten demonteren.

toen heb ik een slang op de ontluchting van de voorste remklauw gezet en die verbonden met de ontluchting van de hulpcilinder en deze open gezet, toen de rem pedaal ingedrukt en ontluchting van de rem open gedraait dat een paar keer herhaalt en zie daar 15 min later deed de koppeling het.

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

da heb jij slim opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 6-serie of stel zelf een nieuwe vraag.