BMW 5-Serie: koppelomvormer

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 520i

Hallo ik heb een probleempje met het stationner draaien van mijn bmw alles is nagekeken dus dat zit waarscijnlijk wel goed ,hij staat bij stationer draaien niet stil hij staat een beetje te schudden maar als ik hem in drive zet de automaat dan is het eigelijk over ,moet ik nu gaan denken aan mijn koppelomvormer die niet in balans zit of zo olie peil is oke ,mischien heefd iemand hier een andwoord op bvd l.zegwaard.

leenmartha

Geplaatst door leenmartha (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

daved1975 (0), 12 jaar geleden

Automaatbakolie niveau even laten nakijken. Hoort zich alsof er te weinig in zit. Lopende motor, door alle versnellingen heen en dan pas controleren!

Succes

leenmartha (0), 12 jaar geleden

Ik ga deze tip even uitproberen ,dat je eerst door alle versnellingen met de lopende motor heen moest wist ik niet .vraagje tijdens controle de motor ook laten lopen? dankje voor het meedenken voor mijn probleempje .

daved1975 (0), 12 jaar geleden

Ja moet blijven lopen! Als er nu te weinig in zou zijn, zorg dan voor een volledige olie wissel!


Succes

leenmartha (0), 12 jaar geleden

Ik heb gedaan wat jij mij voorstelde stationer laten draaien bij warme motor alle versnellingen ingeschakeld toen olie gecontroleerd ,het oliepeil was goed dus er is wat anders aan de hand groet l zegwaard.

daved1975 (0), 12 jaar geleden

Nu, misschien moet je het eens ergens anders gaan zoeken. Stationair loopt die niet goed. Temperatuursensor, inspuiting... Weet niet of je die auto al kunt laten uitlezen maar zou toch eens proberen of het kan, zoniet eens naar een BMW specialist gaan voor zijn opinie. Kan natuurlijk iets heel simpels zijn.

Waarom verdenk je eigenlijk de automaat? Merk je nog iets merkwaardigs onder het rijden? Heb zelf mijn koppelomvormer laten vervangen echter dit daar de toerenteller schommelde bij constante snelheid en gas los, ook slipte die door...

leenmartha (0), 12 jaar geleden

Nee onder het rijden gaat het perfect ,ik verdenk de kopelomvoormer omdat als ik hem in drive zet het eigelijk bijna over is alleen schakel ik naar de achteruit voel je een klein schokje maar ik denk niet dat dat er mee te maken heeft . Ook heb ik gedacht aan de lambda sonde alsik de stekker loskoppeld merk ik geen verschil ,ik weet niet of dat ook te merken is ,het is niet makkelijk zo,n storing op te sporen zonder uitlees apperatuur maar ik ontdek graag dingen zelf met hulp van bmw liefhebbers ,het probleem is niet dat het er minder prettig door rijd maar ik ben anders gewend en na 320000 zijn er natuurlijk wel deslijtages na de jaren we blijven zoeken mischien kom ik er nog eens achter wat er aan de hand is groet l. zegwaard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.