BMW 5-Serie: krakend geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Hallo mensen,

heb het volgende. Als ik in stilstand, op de rem trap, en het stuur verdraai, naar links of naar rechts, dan komt er een knarsend, krakend geluid vanaf. Dit is niet het geval als ik eraan draai, maar de rem niet intrap???
Iemand enig idee...want ik kan het niet opsporen en/of een konnektie vinden met de rem en draaing aan het stuur??

Alvast bedankt

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

Dat doen je remblokken dus. Heb je er originele blokken en schijven op? En hoe oud is spul?

svaleras (100), 16 jaar geleden

Remmen en schijven zijn maand geleden vervangen. Zijn niet origineel, maar de vorige set blokken en schijven wel, echter het zelfde geluid was er toen ook al. Dat was ook de reden van vervanging.
Trouwens, waarom denk je dat het daaran zou liggen...kun je dit nader verklaren??
Alvast bedankt

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Ik zou zeggen, zet je auto op een kruk, haal je band er af, laat iemand de rem in trappen en aan het stuur draaien terwijl jij even kijkt waar het precies vandaan komt.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Misschien is dat wel de beste oplossing, ga ik morgen doen. Oplossing volgt

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

[quote=svaleras]Remmen en schijven zijn maand geleden vervangen. Zijn niet origineel, maar de vorige set blokken en schijven wel, echter het zelfde geluid was er toen ook al. Dat was ook de reden van vervanging.
Trouwens, waarom denk je dat het daaran zou liggen...kun je dit nader verklaren??
Alvast bedankt[/quote]
Omdat ik het op mijn 740i ook had met immitatie schijven en blokken, nu met origineel spul haast geen last meer ondanks dat de set eerdaags weer vervangen moet worden.
De kwaliteit van origineel is vele malen beter dan immitatie. Toen ik mijn immitatie schijven er net onder had en paar keer goed in de ankers moest kreeg ik al last van trillingen. Voor mij nooit geen immitatie meer!
Wat ook een oorzaak kan zijn is dat de boel droog is. Dus wel alles goed schoonmaken en goed in de kopervet zetten.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Bedankt voor je uitleg KawaBmw7....ik heb de oude schijven en remmen nog in de schuur staan, monteer ze morgen gewoon weer eronder, en kijken of het probleem opgelost is. dan weet ik dat dat de oorzaak is.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Heb vanmorgen alles weer opgezet zoals het was, dus de originele blokken en schijven, maar het euvel is niet verholpen, gewoon hetzelfde. Ook bij de garage zeiden ze tegen me dat het daaraan zou kunnen liggen. Alle fusees door garage laten nakijken, deze zijn allen OK.
Maar toch moet er iets zijn wat het geluid maakt??

O ja, nog iets...heb een ABS sensor gewisseld, linksachter, deze was kapot, echter, nu doe deze het bij de minste of geringste remmen, en altijd alleen maar als ik linksom, het stuur draai. rechtsom niet....SNAP ER NIKS MEER VAN!!! Zo ingewikkeld kan het toch niet zijn???

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

[quote=svaleras]Heb vanmorgen alles weer opgezet zoals het was, dus de originele blokken en schijven, maar het euvel is niet verholpen, gewoon hetzelfde. Ook bij de garage zeiden ze tegen me dat het daaraan zou kunnen liggen. Alle fusees door garage laten nakijken, deze zijn allen OK.
Maar toch moet er iets zijn wat het geluid maakt??[/quote]
Heb je de auto toevallig verlaagd?

[quote=svaleras]O ja, nog iets...heb een ABS sensor gewisseld, linksachter, deze was kapot, echter, nu doe deze het bij de minste of geringste remmen, en altijd alleen maar als ik linksom, het stuur draai. rechtsom niet....SNAP ER NIKS MEER VAN!!! Zo ingewikkeld kan het toch niet zijn???[/quote]
Snap ff je vraag niet.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Nee, auto is niet verlaagd. En ook niet verder aan geprutst. Alles is origineel erop, zolas het was. Maar het gekraak bij het remmen blijft. Zo ook als ik stilsta, en aan het stuur draai, bij ingetrapte rem, hoor je een knarsend geluid. Maar als ik de rem los laat, en dan aan het stuur draai, dan niet. Heb de auto vandaag op de brug gehad, banden eraf....remmen...en aan het stuur draaien, maar nu knarst er niets. Blijkbaar doet het "het" alleen als er gewicht op de wielen is, met andere woorden, als de auto op de grond staat. De garage wist zo 1, 2, 3 ook niet wat het dan wel kon zijn. En ik ook niet, helaas...
Kan het aan die kleine fusees liggen misschien, die verticaal omhoog staan?? Weet zo even niet hoe ze genoemd worden...De onderkant zit vast aan de stabilisatorstang en de andere aan de houder van de wiellager voorop. Heb zo een flauw vermoeden dat het daaraan ligt...Of vergis ik mij nu??

En dat met de ABS...heb er nieuwe sensoren op gedaan, omdat mn lapje van de ABS en ASC gingen branden. Uitgelezen bij de dealer en waren twee sensoren kapot. Heb er dus nieuwe ingedaan, lampjes gingen uit in dashbord, maar nu gaat te pas en te onpas het ABS systeem in werking. Dus ook als ik zachtjes op de rem trap, in een bocht vooral....dan grijpt de ABS al in, en hoor je het tipische ABS gebonk, en voel je het ook onder je rempedaal. Heb een sensor er weer afgehaald, en het is opgehouden, echter de lampjes in het dashbord branden weer.

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

[quote=svaleras]Nee, auto is niet verlaagd. En ook niet verder aan geprutst. Alles is origineel erop, zolas het was. Maar het gekraak bij het remmen blijft. Zo ook als ik stilsta, en aan het stuur draai, bij ingetrapte rem, hoor je een knarsend geluid. Maar als ik de rem los laat, en dan aan het stuur draai, dan niet. Heb de auto vandaag op de brug gehad, banden eraf....remmen...en aan het stuur draaien, maar nu knarst er niets. Blijkbaar doet het "het" alleen als er gewicht op de wielen is, met andere woorden, als de auto op de grond staat. De garage wist zo 1, 2, 3 ook niet wat het dan wel kon zijn. En ik ook niet, helaas...
Kan het aan die kleine fusees liggen misschien, die verticaal omhoog staan?? Weet zo even niet hoe ze genoemd worden...De onderkant zit vast aan de stabilisatorstang en de andere aan de houder van de wiellager voorop. Heb zo een flauw vermoeden dat het daaraan ligt...Of vergis ik mij nu??[/quote]
Zou heel goed aan die dingen kunnen liggen ja, je moet in principe zo zien dat alles wat maar met je ophanging te maken heeft de oorzaak zou kunnen zijn.

[quote=svaleras]En dat met de ABS...heb er nieuwe sensoren op gedaan, omdat mn lapje van de ABS en ASC gingen branden. Uitgelezen bij de dealer en waren twee sensoren kapot. Heb er dus nieuwe ingedaan, lampjes gingen uit in dashbord, maar nu gaat te pas en te onpas het ABS systeem in werking. Dus ook als ik zachtjes op de rem trap, in een bocht vooral....dan grijpt de ABS al in, en hoor je het tipische ABS gebonk, en voel je het ook onder je rempedaal. Heb een sensor er weer afgehaald, en het is opgehouden, echter de lampjes in het dashbord branden weer.[/quote]
Heeft de dealer die sensoren vervangen of heb je zelf originele gekocht en vervangen?

Misschien is die gekartelde rand waar de sensor zijn informatie leest wel vies. Zit ook heel ff aan de abs regelkast zelf te denken, die schijnen namelijk ook regelmatig kapot te gaan. Maar dan had de dealer dat met uitlezen wel kunnen zien en zoals ik uit je verhaal begrijp had je voordat de lampjes gingen branden geen problemen toch? En je had 2 sensoren kapot zeg je, allebei achter of voor?

svaleras (100), 16 jaar geleden

Ja kan alles zijn wat met de ophanging te maken kan hebben, zodoende denk ik ook aan de stabilisatoren.

En wat de ABS betreft...vervangen zijn linksvoor en rechtsachter. En nee, ik heb geen problemen gehad, voordat de lampjes gingen branden, en toen ze gingen branden ook niet. Echter als de sensor achter erin zit, dan doet het zo vreemd met remmen. En sensoren zijn idd origineel

izzi (0) PRO, 16 jaar geleden

is het geluid al weg bij remmen en draaien aan het stuur ,want ik zit met hetzelfde probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.