BMW 3-Serie: lambdasonde

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: m50

Hoi,

Ik heb de auto uitlaten lezen bij de BMW dealer, en blijkt dat de lambdasonde vervangen moet worden,

Ik heb mijn gegevens gecontroleerd en op datum 090903 km.stand 211486 / is hij ook al vervangen, datum 230708 km.stand 293562 zijn de huidige gegevens, mijn vraag is nu, is dat snel of is het een bekend probleem dat vaker voorkomt.

En het vervangen toen is ook bij de BMW dealer gebeurd met een origineel exemplaar.

M.v.g.

Murat

Murat URAL

Geplaatst door Murat URAL (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

vegito (0), 15 jaar geleden

Heb je gevraagd waarom ze die willen vervangen??.. bevindt jij nu problemen met trek vermogen of toerental schommeling etcc..?? Lambdasonde kost wel wat ongeveer 80 euro's en ze moeten lang meegaan eigenlijk. De dealer proberen altijd kosten omhoog te schroeven en vinden altijd wel wat wat in hun ogen niet goed is terwijl het gewoon goed is. Met andere woorden neem niet alles klakkeloos aan bij de dealer.

stefan84 (0), 15 jaar geleden

die lambdasonde bij de bmw dealer zal een € 120,- kosten..

je kan hem zelf ook even door meten met een multie meter..het signaal moet schommelen tussen 0 en 1 V

Controleer ook eens de massa kabel

Gr Stefan

Murat URAL (0), 15 jaar geleden

de lambdasonde kost bij de dealer € 180 euro, probleem is het schommelen van de toerental. en met het kontroleren van de massa kabel bedoel je dan die ook doormeten of iets anders

sytze (0) PRO, 15 jaar geleden

Stefan bedoelt dat je moet meten tussen massa en signaaldraad(meestal zwart) met een analoge multimeter omdat een digitale niet snel genoeg reageren kan. Als het goed is zal de meter uitslaan tussen 0 en 2 volt gelijkspanning. Denk er wel om dat de motor op bedrijfs temperatuur moet zijn.

Sytze

vegito (0), 15 jaar geleden

Schommelen van toerental hoeft niet per direct de lambdasonde te zijn. Uit eigen ervaring zou dit betekenen dat het stappenmotor ook wel de stationar klep genoemd vies is of stuk. check deze bestand http://www.rapservices.nl/Stationair%20r...

Murat URAL (0), 15 jaar geleden

dankje wel, vegito voor het bestand, maar ik heb die ook al vervangen in 2003 met een originele nieuwe onderdeel van de dealer,
maar wil niet zeggen dat het niet stuk kan gaan. Ik ga het schoonmaken en wat stefan ook zegt doorlaten meten,.
Heb ik nog een vraag een gebruikte lambdasonde kan dat kwaad en moet ik na het vervangen resetten?

M.v.g.

Murat

stefan84 (0), 15 jaar geleden

hallo murat

om een gebruikte lambda erin te zetten is geen probleem,maar uit eigen ervaring zijn deze meestal ook kapot.

ik zou eerst even de oude sonde meten en kijken of deze nog werkt,doet hij het niet dan probeer je gewoon die andere even..sonde eruit draaien,stekker los maken en de andere monteren...motor moet dan wel goed warm zijn zoals Sytze ook al zei..en nogmaals meten.

Stappenmotor zou ik even demonteren en reinigen met remreiniger,en erna eventueel wat wd 40 erin laten lopen..je moet in elk geval zorgen dat het klepje erin gang baar moeten zijn,dus hij moet soepel kunnen bewegen.

Gr Stefan

vegito (0), 15 jaar geleden

check ook alle slangen of scheuren etc.. inderdaad lambdasonde zijn erg gevoelig en kunnen snel stuk gaan. Een goed gebruikte is prima te doen maar, hou wel in je achterhoofd vast dat die ook stuk kan gaan (evenals een nieuwe natuurlijk). Succes verder en hopelijk is je probleem opgelost.

Murat URAL (0), 15 jaar geleden

het heeft een beetje lang geduurd in verband met mijn werk, i.v.m werk moet ik veel reizen en ben dan weken weg.
de lambdasonde heb ik vervangen met een gebruikte en hij doet het nu 'normaal' , maar wanneer de motor warm is is er nu veel rook ontwikkeling uit de uitlaat. kleur van de rook is wit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.