BMW 5-Serie: Lambdasonde storing E34 525i M50

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 525i M50

Hallo,

Ik ga nu de vijfde winter in met mijn auto en heb ook steeds in deze periode last van lambdasonde storingen. Heb inmiddels de 6e er nu inzitten.
Waarvan een aantal onder garantie.
Tevens is het CO-gehalte aan de hoge kant en voor de APK net op de grens. In de zomerperiode zijn er geen storingen maar de motor loopt dan niet 100%. Wij rijden veel korte afstanden met een verbruik van 1:10. Met een koude motor loopt hij het lekkerst. Na 1 a 2 kilometer begint de motor wat onregelmatig te lopen en te schokken en na mate de motortemperatuur stijgt wordt het iets beter. In het 2500 toeren gebied is het dan net of de motor wordt ingehouden, zo van "ik wil wel maar ik kan niet". Zodra de buitentemperatuur rond de 10 graden zakt komt er veel condens uit de uitlaat. Dit is logisch met een lagere buitentemp. en de grote dempers, maar zoals deze het doet heb ik bij een ander nog niet gezien.
Koelwater verlies heb ik niet en de motortemp. blijft goed. De officiele BMW dealer weet het na uitvoerig onderzoek ook niet meer.

Iemand nog suggesties of vragen?

e34touring

Geplaatst door e34touring (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

je hebt dus een te rijk mengsel. uitlaat dicht? koelwatertemp sensor gecontroleerd?(vaak is er een aparte voor het dashbord en de computer)
luchtmassameter al goed gecontroleerd? Heb je evt de co waardes ook gekregen?

e34touring (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitlaat hoorbaar dicht en ziet er nog goed uit. koelwatersensor weet ik niet. luchtmassameter wel oke. CO waarden weet ik zo niet maar is misschien wel te achterhalen. Er is door een andere (niet officieel maar wel BMW gespecialiseerd) garage een optie geweest om een nieuwe katalysator van de auto van een E34klant van hun even onder mijn auto te plaatsen om e.e.a. uit te testen. Vanwege drukte in hun werkplaats is dit nog niet gebeurd. Volgens mijn buurman (ook ANWB) heeft dit weinig zin omdat het een ongeregelde kat zou zijn. Misschien moet alles toch maar weer opnieuw worden bekeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.