BMW X5 2007: Lekken BMW

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Mijn BMW X5 3.0 V6 (155.000 KM) sloeg sinds ik hem aanschafte begin dit jaar op de snelweg telkens af. Dat laatste gebeurt nu niet meer na de reparaties (zie onder). Wel is het zo dat na hevige regenval, het stotteren en het uitvallen de cilinders 4,5,6 uitvallen, hij vermogen verliest en niet goed meer optrekt. Ik kan er dan niet meer mee rijden. Na een tijd binnen te hebben gestaan laat hij bij uitlezen geen foutcodes meer zien en rijdt hij weer. Volgens de garage lekt de auto en lijkt het probleem 'rechtsvoor' te ontstaan in de elektriciteit. Hij geeft aan dat je op het moment dat je dit gaat onderzoeken de gehele bedrading ('de core') van de auto dient te onderzoeken en er een gevaar is dat je veel kosten maakt en de lekkage niet vindt. De auto heeft een panoramic sunroof. Wat te doen en misschien wel bij wie...? De door mij reeds uitgevoerde reparaties:

-Dynamo met Multiriem vervangen
-Waterslangen vervangen
-Ontluchtingsleiding
-Olie ververst
-Ply-V-Riem
-Stroomverdeler achter en accukabel vervangen
-Nieuwe accu
-Alle Bougies vervangen
-Alle Bobines vervangen

Willememile

Geplaatst door Willememile (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

10 maanden geleden - kaleido 1

Is het onder de de vloerbedekking nat
Blijft er water in de paravan staan ?

10 maanden geleden - Willememile

Onder de vloerbedekking is het niet nat en de paravan is gecheckt.

10 maanden geleden - kaleido 1

Motor bovenplaat zit er op ?

10 maanden geleden - Willememile

Bovenplaat zit op de motor

8 maanden geleden - Mtechwim

Open de motorkap en controleer of de afdekplaten die achterin het motor compartiment zitten heel zijn. Eventueel even water met de gieter over het voorraam laten lopen en controleer of het water niet in de motorruimte terecht komt. ( is een bekende kwaal)
Die afdek platen links en rechts kun je eenvoudig verwijderen, kijk of in de diepe ruimtes daaronder geen water blijft staan ( als je toch bezig bent m

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.