BMW 5-Serie: loopt niet op 6 cilinders??

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,4 td

hallo ik heb een bmw 524td deze had een gescheurde kop,ik heb er een andere op gezet laten vlakken nieuwe pakkingen,gloeiers,alles weer netjes in elkaar en nou slaat hij niet aan!
als ik hem aan sleep loopt hij wel maar met veel zwarte rook en herrie,ik denk dat hij op 4 of 5 cilinders draait!wie heeft dit eerder gehad of weet een oplossing,en hoe kan ik controleren of alle gloeiers spanning hebben!

alvast bedankt mvg kevin

kevin6258

Geplaatst door kevin6258 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Dieselpomp ook weer op tijd gezet ( meten ).

Groetjes Marcel

kevin6258 (0), 17 jaar geleden

deze is mechanich dus daar ken je weinig aan veranderen als de distrubutie op tijd staat! en wat bedoel je met meten??

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

METEN, met een micrometer. Er zit op de pomp ( Afgankelijk van het merk/type waar) een meetplug, die draai je eruit, en hierin draai je een micrometer.

Aan de hand hiervan en de afstelgegevens kun je het inspuitmoment van de pomp bepalen, die moet overeenkomen met het aantal graden voorinspuiting van de motor. Hiervoor kun je doorgaans de bouten op de poulie een slag losdraaien, zodat je de poulie ten opzichte van de pomp kunt verdraaien.

Dit is net OMDAT het mechanisch is, dat je deze moet afstellen, je hebt een andere kop gemonteerd, andere pakkingen, dus de timing van de pomp kan van tijd af staan, en dit komt vrij nauwkeurig.

Groeten Marcel

kevin6258 (0), 17 jaar geleden

he prima bedankt!! ik zal dit morgen ff checken!!( ik ben nog niet zo'n diesel techneut ben altijd met carburateur motors bezig geweest vandaar dat ik er niet zo veel van weet!maar in iedergeval bedankt!!

mvg kevin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.