BMW : loopt onregelmatig stationair

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i 1900

hallo
Mijn E46 1999 loopt onregelmatig stationair soms staat de motor te schudden.
[ als de motor warm is]
Er is tijdens het rijden geen probleem geen vermogen verlies of iets HELP

paul08

Geplaatst door paul08 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Zeker bij warme motor zou dit niet mogen optreden. Kennelijk zorgt de boordcomputer voor een te arme afstelling. Daarom luchtfilter controleren/ schoonmaken, stekkers naar sensoren (krukas, nokkenas) en luchtmassa-meter loshalen (eerst accu los, anders worden storingen opgeslagen) + vastzetten, voorzien van contactspray.
Ook stekkers naar bobines en stekker van kabelboom aan boordcomputer (zie schutbord, rechts in motorruimte) kunnen wellicht een contactspray-beurt gebruiken.
Verder natuurlijk bougies schoonmaken + elektrode-afstand corrigeren. Ook slangen rond de hoofdbuis van het inlaat-kanaal wat verbuigen en controleren op lekken.
De brandstofdruk controleren, leert of het brandstoffilter misschien vuil is. Daar zou je echter bij hogere belasting last van krijgen.
Nog geen verbetering, dan auto laten lopen met stekker van luchtmassameter los. Motor loopt dan in (rijker) noodprogram. Als de stationairloop nu beter is, dan is de luchtmassa-meter vuil/ niet ok. Voorzichtig schoonmaken dat ding, want er zit een breekbaar keramische drager voor de hitte-film opnemer in. Wat heen en weer bewegen in een bak met lauw-warm zeepsop, daar houdt het ongeveer wel op ....
Als dit alles niet heeft geholpen, is injectorreiniger door de benzine (Forté of Wynn's) het proberen waard. Dan wordt meteen de drukregelklep in de brandstofleiding ook schoongemaakt.

paul08 (0), 16 jaar geleden

hallo
ik heb de carterontluhcting vervongen
motor loopt nu als een klokje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW Overig of stel zelf een nieuwe vraag.