BMW 3-Serie: lpg ; e30 -320i- start soms niet / krijgt dan geen benzine

Bouwjaar: 1983, Brandstof: LPG, Motorcode: 2000/6

ik heb een 320 6 cilinder die start op benzine en vervolgens overschakelt op lpg.

de km stand is 100234km auto is verder in nieuwstaat.

af en toe wil hij helemaal niet starten, spuit ik remmenreiniger in de filter springt hij meteen aan,maar loopt slechts eventjes,waarna hij dus geen benzine schijnt te krijgen.

wanneer ik hem start hoor ik meestal een kort geluidje(waarschijnlijk wordt er dan benzine ingespoten)maar wanneer hij niet start hoor ik dat niet.

omdat ik zuinig ben op deze auto wil ik niet alles zomaar losmaken.heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn,of waar ik het moet gaan zoeken.

als hij loopt ,loopt hij echt netjes op 6 cilinders,de afgelopen 2000km heeft hij dit niet meer gedaan (voorheen soms) en nu start hij weer niet.

moparsattelite

Geplaatst door moparsattelite (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (355) PRO, 9 jaar geleden

Dat korte geluidje (gezoem) is de benzinepomp, die even spanning krijgt om het systeem op druk te zetten.
Daarna draaid de pomp op voeding geregeld door de ECU.

Controleer de aansluiting op de benzinepomp op goed contact (stekkers)

moparsattelite (0), 9 jaar geleden

dit zit toch goed dank u!

we hebben net continu doorgestart met toevoegen remmenreiniger en na een tijdje bleef hij lopen, informatie bij gas / lpg bedrijven levert het volgende op; het lpg schakelaar is waarschijnlijk defect, hij regelt het starten op benzine, een zgn warmloopschakelaar. hij heeft 7 verbindingsdraden.vooralsnog is het alleen kopen/proberen en uitsluiten........nb we hebben de schakelaar op benzine gezet en hij blijft nu starten,echter deed hij dit een maand geleden ook.het probleem leek zich opgelost te hebben en navraag bioj garages leverde antwoorden op als een vuiltje en luchtbel, etc. hij liep immers weer feilloos! nu is het verder zoeken geblazen! dank u voor uw antwoord

moparsattelite (0), 9 jaar geleden

het lag dus toch echt aan de lpg schakelaar!

HET SCHIJNT DAT DEZE SCHAKELAARS VAKER PROBLEMEN VEROORZAKEN DOORDAT ER VFEEL ELECTRONICA IN ZIT WAT SLECHT FUNCTIONEERT.

HET IS DE GAS SCHAKELAAR IN HET DASHBOARD; TYPE AEB 725 START OP BENZINE,SCHAKELT OVER OP LPG.

IK HEB NU GEMONTEERD AEB 722 START OP LPG LOOPT OP LPG

MIJN WERD TOCH GEADVISEERD OM DIT GEHEEL TE VERVANGEN OMDAT HET VROEG OF LAAT WEER MIS ZAL GAAN.

DE SCHAKELAARS ZIJN GEWOON NOG NIEUW TE KOOP; PRIJZEN VARIEREN VAN 30 EURO TOT 70 EURO,DUS GOED CHECKEN VOOR U IETS KOOPT!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.