BMW 3-Serie: automaat in noodloop??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8

Hallo ik heb sinds gisteren een raar probleem met de auto.
Auto gisteren gekocht in limburg, 244 km terug naar denhaag gereden niks aan de hand. Rij me straat in en begint auto te stotteren en springen 2 lampjes aan eml en dtc.
En auto lijkt in soort vaan noodloop te slaan. Niet vooruit te branden reageert traag op gas en af en toen soort ploffend geluid.
geparkeerd voor de deur even half uurtje laten staan en daarna weer 5 min probleemloos rijden en dan springt ie weer erin.
vandaag auto laten uitlezen en bleek krukassensor te zijn.
vervangen maar probleem heeft zich vanavond weer voor gedaan. Morgen maar weer terug naar de garage.
Heeft iemand nog tips of misschien herkend het probleem?


Gr steven

steven070

Geplaatst door steven070 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Een Motorstoringslampje in combinatie met het tractioncontrole lampje zit vaak in de gasklep/bediening. Daar heeft de krukassensor niets mee te maken, als deze echt defect is loopt de motor gewoon niet. Waarschijnlijk blijft de gasklep af en te hangen/klemmen, dat is een veel vaker voorkomend probleem.

gr Martin

steven070 (0), 9 jaar geleden

Oke, Ik ga morgen weer naar de garage en dan laat ik dat meteen nakijken.
Maar zou gasklep geen foutcode moeten geven dan.
Lijkt net of de motor even hapert en dan schiet in noodloop, net bleef ie ploffen en haperen kon haast niet meer ermee rijden.
contact aan en uit helpt niet als ik accupool even loshaal doet ie het daarna weer goed.
Als ik morgen meer weet plaats ik het even hier.

alvast bedankt voor je snelle reactie

gr steven

steven070 (0), 9 jaar geleden

Gisteren weer naar de garage geweest uitgelezen geeft foutcode p0220 gasklep/pedaalstand b aan ?
Maar garage heeft ook gezien dat er een gasklep van een 320i op zit staat er met witte tipex opgeschreven. Zou dat geen storing geven of maakt dat niet uit?
Mvg steven

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Een gasklep van een 2 liter is natuurlijk niet oke. Maar dat zou de storingen niet op deze manier veroorzaken? Is er al gecontroleerd of de gasklep goed vrij loopt en er geen aanslag rand in het gasklephuis zit? Anders uit laten lezen bij een specialist.

gr Martin

rover200vi (0), 9 jaar geleden

Ik heb veel verhalen gehoord van mensen die een 325 gasklep en inlaat spruitstuk monteren voor meer vermogen in een 328 en die kregen ook niet zo een code, al is een 320 natuurlijk weer anders en daar heb ik nog nooit van gehoord.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Als ik jouw was zou ik de auto terug brengen en me geld terug vragen.

steven070 (0), 9 jaar geleden

Gasklep en stappenmotor is vandaag schoongemaakt en was een slang lek van de carterontluchting. Maar na het dichtbouwen van het hele gebeuren blijft de storing en valt er niet meer mee te rijden. Uitgelezen gasklep/pedaalstand b geeft ie dan weer aan. Zou de gasklep gwn kapot zijn? Vandeweek maar naar de dealer om uit te leze . Gr steven

Trogdor (0), 9 jaar geleden

Nu kan ik niet opmaken wat voor auto je gekocht hebt (320, 323, 325, 328), maar uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat zodra mensen onderdelen erop gaan bouwen waar met tipex is geschreven dan weet je dat er met 2de hands onderdelen is gerommeld om de boel aan de gang te krijgen. Helaas heb ik ooit zo'n E46 M3 gekocht maar dat heeft me meer geld uiteindelijk gekost dan gelijk een goede kopen. Mijn advies is dan hetzelfde als Premera P11. Breng de auto terug en vraag je geld terug. Sorry... maar je gaat anders financieel leeglopen op zo'n auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.