BMW 3-Serie: m40 stappenmotor

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: M40

Waar vind ik de stappenmotor? Ik heb al gehoord 'onder de inlaat', maar zit die dan echt gelijk onder de inlaat of tussen de inlaat? Moet de inlaat gedemonteerd worden om toegang te hebben tot de te reinigen delen? Heeft iemand mss een fotoke? (degroene@telenet.be)

Gr en thx.
David

DenDuvel

Geplaatst door DenDuvel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

patrick_r (0) PRO, 17 jaar geleden

tegen je schutbord aan,aan de achterkant van de motor dus.
zit iets onder je inlaatspruitstuk,is zilverkleurig en er zitten een stekker en 1 slang op aangesloten .
je kunt die demonteren door de slangklem los te halen en het boutje en moertje van de beugel,de andere kant van de stappen motor zit in het inlaat kanaal geschoven .

[url=http://imageshack.us][img]http://img518.imageshack.us/img518/816/2...[/img][/url]

nummer 5 is de stappenmotor

DenDuvel (0), 17 jaar geleden

Super!

Thanks 4 the info.

Gr.
David

stefan84 (0), 17 jaar geleden

en gewoon reinigen met remreiniger David.

Stefan

DenDuvel (0), 17 jaar geleden

Thanks stefan. Ik heb ondertussen een eerste poging ondernomen (moet ik dat ding blijven spoelen tot er geen zwart meer uitkomt?) , en ben weer een probleem rijker denk ik... Onder de ingang van de stappenmotor zit een slag aangesloten die recht het blok induikt. Ik denk dat het normaal de bedoeling is dat daar koelvloeistof doorstroomt, maar aan de koppeling zit er een redelijk groot gat in... Ik heb nog niet kunnen kijken of er nog water in zit, maar de thermometer komt nooit in het rood en blijft mooi halfweg staan. Ik kan er wel zonder problemen een stukje afdoen en terug aankoppelen, maar ik wil er niet aan beginnen vooraleer ik weet wat het exact is...

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

de stappenmotor zit NIET in verbinding met het koelsysteem.

DenDuvel (0), 17 jaar geleden

Het heeft idd niets met de stappenmotor te maken, maar die slang loopt iets lager, en tijdens het werk eraan zag ik het gat... De desbetreffende dikke slang gaat via een elleboog het blok in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.