BMW 3-Serie: meer geluid

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318TDS

Hallo,
Sinds kort heb ik een 318tds gekocht. Heeft 340000 KM erop staan, start probleemloos en rookt niet (soms een heel klein wolkje na starten). Verbruik is 1:16.
Over de EGR klep heb ik veel gelezen en daar heb ik ook een vraag over: Kan het zijn dat door het afsluiten van de EGR klep de motor meer geluid gaat produceren? meer dieselkloppen? Is het wel goed om dit te doen?
Een andere vraag is dat hij, naar mijn idee, blijft nagelen, ook hoorbaar bij warme motor. Heeft dit te maken met timing van de pomp? (motor dreunt ook het meest tussen de 2200 en 2500 toeren, is hier een relatie mee?).

Bedankt voor jullie reacties

JackB

Geplaatst door JackB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JackB (0), 17 jaar geleden

Ondertussen al wat dingen gedaan: Nieuwe motorsteunen gemonteerd, inlaattraject zo goed als mogelijk schoongemaakt en alle stekkerverbindingen met contactspray ingespoten.
Loopt weer mooi. (nagelen bij warme motor is nog wel wat aanwezig, iemand enig idee?)
De vraag over de EGR klep blijft echter onbeantwoord? heeft niemand ervaring of het motorgeluid inderdaad meer wordt als je de ERG afsluit? (heeft dit te maken met de brandstofregeling?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.