BMW 3-Serie: weigeren centrale vergrendeling bij buitentemperatuur van ca 25

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

bij temperaturen zoals vandaag (25/26 graden) en hoger en de auto staat in de zon, kun je de centrale deurvergrendeling niet meer via de afstandsbediening gebruiken. ik kreeg bij de BMW dealer al de optie: gebruik de sleutel en dat werkte perfect, tot op vanmiddag. ik krijg dan alleen de bestuurdersdeur los en de rest gaat niet mee. van binnenuit kun je de deuren ook niet openen. Het gekke is, de kofferbak kun je nog wel gewoon via de afstandsbediening openen.
Is iemand bekend met dit probleem? Had al info gevraagd bij de dealer, maar gaf aan dat dit een paar honderd euro voor reparatie zou kosten, omdat de gehele bekabeling vervangen zou moeten worden.
graag een reactie

ina

Geplaatst door ina (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mark7242 (0), 17 jaar geleden

Bij hitte moet ik soms de a.b. indrukkend een rondje om de auto lopen en dan pakt 'ie altijd.
Tja,hoe koeler des te beter functioneert electriciteit,gelukkig is het niet zo vaak >25c...
Je beschrijving sluit een mechanisch defect zeker niet uit,omdat je de deuren van binnenuit ook niet kan openen ligt het dus niet aan de sensor.
Je hebt trouwens zeker geen alarm,want dan kun je de deuren niet met de sleutel openen zonder het af te laten gaan en de startonderbreker blijft dan ook ingeschakeld.

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

veel kans, dat je stelmotor in je linker voor portier defect is. ( van je centralevergrendeling)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.