BMW 320I Touring: Middendemper+katalysator

Bouwjaar: 1995

De laatste tijd heb ik het idee, dat mijn BMW 320I Touring 1995 122000 km meer bromt dan vroeger. Het geluid lijkt te komen vanuit de middenconsole en vooral bij stevige acceleratie. Ik heb zelf het idee, dat het vanuit de middendemper+katalysator (dit is één geheel) vandaan komt. Kan het zijn, dat deze na 10 jaar versleten beginnen te raken en daardoor minder goed dempen? Lijkt me eigenlijk wel logisch, maar als ik de BMW dealer mag geloven, gaat dit een autoleven lang mee en wordt het dus ook bijna nooit vervangen, maar dit gaat er bij niet in. Hoewel ik dit wel zou willen, want de prijsopgaaf bedroeg bijna ¤ 1.200,00!!! De buitenkant ziet er trouwens nog gaaf uit, maar dit hoeft niets te zeggen natuurlijk. Graag jullie deskundig advies.

Bob1332

Geplaatst door Bob1332 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marcel6952 (0) PRO, 18 jaar geleden

nou, meestal worden de achter dempers van een e36 hol van binnen,(rot) dus het zou goed kunne dat je einddemper leeg raakt.

de katalysator lijkt mij zeer onwaarschijnlijk hoor

succes, marcel

Bob1332 (0), 18 jaar geleden

Einddemper is een paar maanden geleden al vervangen (origineel). Maar waarom zou deze wel kunnen "rotten" en een middendemper/katalysator niet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.