BMW X5: Mijn accu spanning/verbruik is 13,8 volgens de ANWB is dat te la

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Mijn accu spanning/verbruik is 13,8 volgens de ANWB is dat te laag ? (BMW x5)

Ik heb een jaar geleden door de ANWB een nieuwe accu er in laten zetten vorige week startte mijn auto niet ANWB gebeld voor een hulp start.
Hij heeft mijn auto toen door gemeten en zijn conclusie was dat de spanning van de dynamo te laag was hij zij dat het nu 13,8 is en het moet 14,8 zijn.
Dit door de nieuw type accu's van nu ?
Kan iemand mij vertellen of dit zo is !

Pascal 35

Geplaatst door Pascal 35 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

pascal,
de accu die tegenwoordig gebruikt worden (en dus ook voor jou auto voorgeschreven wordt) is een calcium/calcium accu. Deze accu moet een MINIMALE laadspanning hebben van 14,2V op 2000rpm met verbruikers aan. Vroeger werden en lood accu's gemonteerd,deze hadden genoeg aan 13,5V,maar die worden voor nieuwe auto's niet voorgeschreven.
Ik vind een X5 met 13,8v laadspanning aan de lage kant. Heb je geen verliezen in de bedrading?

Erhan81 (0), 12 jaar geleden

Het kan aan de koolborstel liggen in de dynamo ! ik zal er even kijken en nieuwe erop monteren.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je een laadstroom hebt van 13.8 volt zou ik niet als eerste naar de dynamo kijken, een laadspanning tussen de 13.5 en 14.5 is in principe normaal, als ik een bmw binnen krijg met dit probleem is bij mij de eerste verdachte de kachelweerstand, door een defecte kachelweerstand kan de kachelmotor zomaar (ook als de auto niet op het contact staat) gaan draaien waardoor de accu de volgende dag leeg.

Soms gaat tijdens het rijden zomaar het toerental van kachelmotor op en neer, dan is heel erg waarschijnlijk de kachelweerstand de boosdoener.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.