BMW 3-Serie: motor loopt niet regelmatig en slaat af

Bouwjaar: 2003

Mijn 320d 150 pk kmst. 63.000 km. uit 2003 loopt stationair niet regelmatig en slaat af na een lange rit. Als ik hem weer start loopt hij weer normaal. Bij de dealer is hij twee keer uitgelezen en toen bleek er een verstuiver niet goed te zijn.Deze is vervangen met nog steeds het zelfde probleem. Weer uit laten lezen, en toen gaf de computer aan dat er nog twee verstuivers slecht waren. Verstuivers laten vervangen maar nog steeds het zelfde resultaat. Onder tussen ben ik ¤1600,- kwijt met nog steeds het zelfde probleem. Is er iemand die dit probleem herkend?

charles1599

Geplaatst door charles1599 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

een verstuiver kost 255,- hoeveel arbeid hebben ze er dan wel niet in zitten?
met de leeftijd en de km's mogen ze weleens coulance aanvragen.
bij welke dealer ben je geweest als ik vragen mag.

charles1599 (0), 18 jaar geleden

Ik ben bij de bmw dealer Ekris geweest in Veenendaal. Een verstuiver kost daar ¤ 288,- ex btw. en twee uur montage.
Het is een lastig probleem.'Als ik hem start bij koude motor loopt hij even onregelmatig daarna goed. Na een lange afstand slaat hij als ik stop spontaan af. daarna begint hij een apart geluid te maken net alsof hij tussen door brandstof inspuit.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

en hoe kom je dan op 1600,-.
vind het vreemd dat op ETK 255,- incl staat en dat is voor elke dealer gelijk.
klacht die je omschrijft lijkt op een afgebroken wervelklep in het spruitstuk maar het is wel vreemd dat hij na een lange rit afslaat. kan ook best een luchtmassa-meter of een andere sensor zijn.
met dit soort storingen kun je op afstand helemaal niks, alleen gokken, dus je bent aangewezen op de dealer ben ik bang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.