BMW 3-Serie: schema electr. aansluiting trekhaak

Bouwjaar: 1999

hallo allemaal,

ik heb een e46 sedan van 99 en nu heb ik een gebruikte trekhaak geplaatst incl. orginele bmw draadboom.

ik heb een duitse site gevonde waar je de aansluitschema kon downloaden maar mijn duits is niet al te best.

heeft er iemand een schema voor mij of kan iemand mij vertellen waar ik alle draden aan kan sluiten en waar ik het kastje in de kofferbak moet monteren.

alvast bedankt.

groeten van patrick

patrickvo

Geplaatst door patrickvo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk eens op www.bosal.nl of www.brinkweb.nl

patrickvo (0), 18 jaar geleden

hallo roel bedankt voor de tip, maar daar staat alleen hoe je trekhaak moet monteren en niet hoe je de draadboom aan moet sluiten.

en de trekhaak er onder zetten was geen probleem zonder handleiding.

groeten van patrick

Maarten6799 (0) PRO, 18 jaar geleden

Aan je kabelboom zitten 2 stekkers voor de kabelboom van je trekhaak. Ik bedoel dan de kabelboom in je kofferbak en dan het stuk dat naar je achterlichten loopt. Het kan zijn dat je nog een module voor je kabelboom in moet bouwen maar dat weet ik niet zeker.

Succes, Maarten

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

de bedrading naar de achterlichtunits sluit je kleur op kleur aan, welke het zijn spreekt wel voor zich.
trekhaakmodule komt rechts achterin met de grote stekker van je kabelboom, moduul komt op de montageplaat waar ook je PDC op zit, heb je geen PDC dan gebruik je de bijgeleverde montageplaat.
massapunt spreekt ook wel voor zich als je de kabelboom naar voren geleid. de kabelboom druk je door het kabelgat aan de rechterkant bij je achterbank (rugleuning trek je aan de bovenkant zo naar voren) druk de kabelboom onder de dorpelafdekking en werk zo naar voren.
demonteer je dashbordkastje je stuurkolomafdekking.
haal de minpool van je accu los.
open het zekeringkastje en haal hem uit de ophanging en trek hem met beleid zo ver mogelijk naar beneden, als je aan de rechterkant kijkt zie je 2 witte uiteinden van een strip, loopt de zekeringkast in, haal de bovenste strip eruit zonder hem te breken. de draad met het brede stekkertje komt op zekering 44, vanachteren in de kast drukken en strip weer monteren.
bovenop de kast zit een rechthoekige massapunt-doos, verwijder deze een haal de afdekking van de hoofdzekeringen af, draad de ronde stekker op de 2e hoofdzekering van rechts plaatsen, onder het moertje.
het kleine stekkertje komt op de massa.
het dunste stekkertje met de blauw-gele draad dacht ik geleid je achter het dashbord naar links, als je bij de plaats van de passagiersvoeten kijkt aan de linkerkant, stukje schuimrubber kan ervoor zitten, zie je een kunststof geribbeld buisje licht, pak een lasdraad o.i.d en geleid de draad naar de andere kant.
verwijder het lichtmoduul (kastje met je schakelaar)door de afdekking erom weg te halen en daaronder vind je het schroefje.
trek het moduul eruit en trek de stekker eruit, schuif de beide stekkerdelen uit de "hoes" en druk het stekkertje op pin 9.
afbouwen en klaar is kees.

patrickvo (0), 18 jaar geleden

kijk dat is wat ik zocht arnold.

hartstike bedankt en ik ga gelijk de boel aansluiten.

tot ziens!

ybuddie (0), 18 jaar geleden

http://www.westfalia-automotive.de/pdf/e...

hier vind je in meerdere talen een schema

succes voor die die nog 1 willen monteren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.