BMW 5-Serie: Motor loopt warm

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 528i

Ben op naar naar advies. Hoop dat iemand mij dat kan geven. Ik heb geen verstand van auto's.

Mijn BMW (528i) loopt warm (heet) en staat momenteel bij de BMW dealer. Het vermoeden van de dealer ging uit naar de thermostaat. Die is dus vervangen. Het probleem bleef en nu gaan ze de waterpomp en de viscokoppeling vervangen. Daarna gaan ze kijken of het probleem er nog steeds is of weg is. Misschien dat het aan mij ligt, maar is dit niet een amateuristische manier van werken? Het komt bij mij in ieder geval over dat ze het niet weten, dus 1 voor 1 onderdelen gaan vervangen en dan maar hopen dat het probleem weg is. Ik moet dus wel betalen voor alle onderdelen die ze gaan vervangen. Ook al waren die onderdelen niet de oorzaak van het probleem. Volgens de BMW dealer is het de enige manier om achter de oorzaak te komen. Stel dat achteraf blijkt dat een of ander slangetje verstopt zat, dan ga ik wel voor honderden euro's (of meer) de boot in. Is dit een normale manier van werken? Wat mij betreft mogen ze alle onderdelen weer inbouwen die ze voor niks vervangen hebben. Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Daniel_D

Geplaatst door Daniel_D (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ReneS (0), 17 jaar geleden

liever van te voren een kosten calculatie laten maken en ze laten bellen als ze een bepaald bedrag gaan overschrijden dan ze zomaar carte blanche te geven, is mijn ervaring! Een waterpomp valt nog mee bij bmw de rest gaat je idd geld kosten. Normaal is om eerst alle koelvloeistof eraf te doen en kijken of er drab in zit zo ja spoelen met speciaal spul vervolgens nieuwe koelvloeistof erop en laten lopen en kijken of door alle leidingen vloeistof gaat (is er druk op slangen). Als de temp. weer te veel gaat stijgen, dan pas waterpomp etc lijkt mij. Suc6 ermee zal wel een pittige rekening worden.

Gr,
Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.