BMW 5-Serie: zoemend geluid achteraan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 523i

Hallo allemaal,

ik heb sinds kort een vreemd brommend geluid (rond de 30-40 hertz) dat duidelijk van vanachter komt. Het is hoorbaar vanaf snelheden van 80km/u en de toonhoogte neemt toe met de snelheid, en is onafhankelijk van het motortoerental (dus het is niet de uitlaat). Ik vermoed dus dat het ergens in het aandrijfcircuit moet zitten (differentieel?) Het probleem is begonnen nadat ik een keer 220 km/h heb gereden.

Heeft er al iemand dit probleem al gehad of ideeen wat het kan zijn? Ik zeg er wel bij dat er reeds 215000 km op de teller staan, en de achterste lagers onlangs vervangen werden (maar deze zaten er al enkele 1000-en km in voordat het probleem optrad, dus heeft er waarschijnlijk niks mee te maken).

alvast bedankt

bigjim

Geplaatst door bigjim (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk een wiellager defect, komt vaker voor.

gr.

bigjim (0), 17 jaar geleden

bedankt, marcel

kan ik dat op één of andere manier testen of het inderdaad de lager is? moet er dan merkbare speling op het wiel zitten? Mijn garage is nog 14 dagen met verlof en ik wil zeker zijn dat ik ondertussen niks verder kapot maak ofzo....

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

nou , speling zal wel mee vallen, alleen zal het wel erger gaan worden.

je kunt misschien de achteras een beetje opkrikken zodat de wielen vrij kunnen draaien.

en er met je hand een flinke draai aangeven, en dan tegen het wiel luisteren welk wiel het meeste 'bromt' .

je kunt ook gaan rijden,ongeveer 80 km/h en dan flink van links naar rechts sturen, dan kun je horen wanneer het geluid erger wordt een linkse of een rechtse bocht.

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.