BMW E46: motor slaat af bmw e 46 1998 na carterventialie vervanging

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Goedemorgen
Mijn auto slaar af als hij warm wordt. Carterventilatie vervangen met slangen en daarna begon het. Tweede vraagis: als je de motoroliedop eraf haalt als hij stationair draait is het toch juist goed als hij dan lager in zijn toeren draait. Dat betekent toch dat het vacuum in orde is? Graag advies

Groeten huib

huiblamberts

Geplaatst door huiblamberts (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ben een beetje laat, Maar heb je de oude slangen nog??? Kijk eens of daar ergens een doseur (vernauwing in zit??? Deze moet dan terug geplaatst worden.

Werkt de stationair regelaar nog??? Als deze vast zit kun je hem na verwijdering wel reinigen in een bak benzine.. Het is een soort plunjer welke door bijna een kwart slag te draaien het gat aan de zijkant min of meer afsluit... Dat draaien gebeurt electrich door een zg pulsstroom op een electromagneet.. Terugtrekken gebeurt door een veer..
Hoe langer de puls duurt hoe verder de opening. de tijd ervan wordt afhankelijk van de temperatuur, stand van het gaspedaal en toerental door de ECU bepaald..

Dus als de stationair schakelaar op de gasklep niet correct werkt?? doet de stationair regelaar het ook niet goed....

Gezien het bouwjaar moet de electrische toestand met een tester uit te lezen zijn...

Niet met een schroevendraaier erin, maar met je vingers of een pink proberen de regelaar gangbaar te maken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.