BMW 3-Serie: motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Hoi,
De afgelopen week heb ik 2 keer het probleem gehad dat de motor niet wil aanslaan met mijn BMW E46 318i touring uit 2003 (benzine).

Bij allebei de keren ging het als volgt:
Bij koude start in de ochtend (auto had de hele nacht stilgestaan) sloeg de motor zonder problemen in een keer aan. Bij het starten van de auto na een kort ritje van 3-4 minuten (nog geen kilometer gereden), sloeg de motor niet meer aan. Ook als ik alles uitzette (airco, lichten, radio etc), wilde de motor niet aanslaan. Nadat ik pakweg 20 minuten had gewacht, sloeg de motor in een keer aan!

Als de motor niet wil aanslaan, hoor ik wel de startmotor goed ronddraaien. De accu is OK, want die heb ik laten vervangen nadat het euvel me de eerste keer was overkomen.

Iemand een idee? Alvast bedankt!

ron77

Geplaatst door ron77 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan een koelwater temperatuur sensor die in een bepaald gebied niet goed aangeeft of een zwakke krukas positie snesor.
Hoe is de warme start? (Echt goed warm)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk vonkt hij dus niet meer op het moment dat de motor niet meer wilt aanslaan, je zou dat eens kunnen controleren, ik ga ook voor de BDP sensor..

Gr Stefan

ron77 (0), 14 jaar geleden

Heren, bedankt voor jullie snelle reacties. Warme start van de auto is prima (na half uur over de snelweg te hebben gereden). De motor slaat dan zonder enig probleem aan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ron

Ruik je soms ook een benzine lucht als deze niet wilt aanslaan ?? Helpt het ook niet om met volgas te starten ?

ron77 (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,
Nogmaals bedankt. Ik heb een paar keer geprobeerd met volgas te starten, waarbij ik het gaspedaal voor pakweg 5 seconden had ingedrukt. Maar dat maakte niet heel veel uit: de motor ging niet anders draaien en ging niet sputteren. Ik rook daarna geen benzinelucht of iets.

ron77 (0), 14 jaar geleden

Vanavond weer precies hetzelfde verhaal (3e keer dus): na een snelwegrit van +-25 minuten auto heb ik de auto stilgezet. Na 15 minuten weer geprobeerd te starten: auto startte niet. Ik heb een paar keer (met tussenpozen van 1-3 minuten) de auto proberen te starten. Bij sommige pogingen hield ik wat langer het gaspedaal ingedrukt (15 seconden), maar dat haalde helemaal niks uit. Motor begon niet te stotteren of haperen. Ik rook ook helemaal geen benzinelucht bij de uitlaat. Misschien dat er iets mis is met de brandstoftoevoer?

Afijn, toen een kwartier niks gedaan, daarna startte ie weer! Het DSC lampje was aan en ook het gele waarschuwingslampje rechtsonder van het instrumentenpaneel. Na een minuut of wat rijden ging het gele waarschuwingslampje uit, maar bleef het DCS lampje branden. Toen 5 minuten gereden en zelf de auto uitgezet. Bij wijze van test heb ik 1 minuut en 2 minuten na het uitzetten de auto weer gestart: dit ging prima. Volgens mij is er wel een storingscode gelogd in de computer, zal 'm eens laten uitlezen. Laat nog wat weten wat de uitkomst en evt. gevonden oplossing is.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Probeer het eens een paar dagen met de reservesleutel. Je weet nooit.

ron77 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de BMW naar de garage gebracht en de computer is uitgelezen: er waren problemen met de BDP sensor en uitlaat nokkenassensor. BDP, uitlaat- en ook gelijk inlaatnokkenassensor laten vervangen. Zojuist geprobeerd auto te starten na tien minuten stilstaan: auto start weer. Probleem lijkt dus opgelost.

Bedankt nogmaals!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.