BMW X1 2012: motormanagement lampje brandt niet

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: N20B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Het motormanagement lampje geeft geen storingen aan. Het brandt wel als contact aan gezet wordt. Het uitlezen van storingen is hierdoor niet mogelijk. Hierdoor heb ik doorgereden op soms 3,soms zelfs op 2 cilinders. Door het monteren van nieuwe bougies en bobines rijdt de auto weer acceptabel maar het niet kunnen uitlezen zorgt later zeker voor problemen.
Heeft iemand een idee wat de reden van het niet opslaan en niet branden van het lampje kan zijn?

Kees Vorstenbosch

Geplaatst door Kees Vorstenbosch (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (435) PRO, 1 jaar geleden

Is ie met een farsoenlijke tester uitgelezen, of een goedkoop imi-ding? Er kan zomaar met de software zijn gerommeld, wellicht om problemen aan de auto te verdoezelen.(gebruikt gekocht bij een handelaar ofzo?) Zou eerst eens nieuwe originele software laten laden.

Kees Vorstenbosch (0), 1 jaar geleden

Het uitlezen is geprobeerd met een Bosch uitlezer

Kees Vorstenbosch (0), 11 maanden geleden

Het oplossen van het probleem was een eye-opener voor me. Het uitlezen van het geheugen in de BMW-garage gaf geen storing aan. Wat de monteur die met me proefgereden had wel direct opmerkte was dat de remdruk heel hard was. Bij terugkomst zette hij de wagen op de brug en controleerde het vrij draaien van de wielen. LA bleek nauwelijks te draaien. De remschijf gaf ook een andere kleur. Dus waarschijnlijk is de remvloeistof gaan koken waardoor de wagen zo goed als vastliep en de moter voor problemen begon te zorgen. Het probleem was hiermee getackeld.
NB. : De Bosch-lezer gaf geen signaal omdat deze ook geen probleem vond.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X1 of stel zelf een nieuwe vraag.