BMW 5-Serie: motorswap oldtimer ???

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Dag mannen,

Een vraag ik wil graag een bmw van '83 kopen waar geen stuur bekrachtiging in zit.
Als ik een andere motor in zou laten zetten welke zou het makkelijkst zijn en is het van zelf sprekend dat de stuurbekrachtiging overgeplaats wordt of is het een los onderdeel.
Ik denk zelf een motor van een 5-serie bj'95 2.0i l, kan dan het stuurbekachtings mee.
En wat zou ik ongeveer aan euro's kwijt zijn.

groetjes,
Rayshan

Rayshan

Geplaatst door Rayshan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rayshan

Je hebt zat mogelijkheden, een V10 past er ook in, het ligt er maar net aan hoeveel geld je eraan uitgeven wilt en hoeveel tijd je erin wilt steken.

Ik zou me een motor van een E28 nemen, bv een 528i dan heb je gelijk een stuk meer vermogen erbij, en hoef je niet al teveel aan te passen, van een 1.8 naar 2 liter is niet echt gigantisch..Stuurbekrachtiging is er ook in te bouwen, neem dan alles van een donor auto over incl stuurhuis en ook de remmerij..

Even naar de RDW en voor € 50,- staat hij gelijk 6 cilinder op kenteken.

Gr Stefan

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Kun je beter een 535i pakken. Zijn er meer van, hebben meer vermogen en zijn zuiniger. Een 2800 is een beetje een mislukte motor....
Je kunt er natuurlijk ook gewoon de stuurbekrachtiging op zetten zonder motor wissel.

gr Martin.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Haha dat kan ook Martin :)

Heb zelf ook nog een E28 2,5 en 2,8 gehad, maar wat waren die beresterk, niet alleen de carosserie maar ook de motor..Die heeft ze er flink van langs gekregen en was letterlijk en figuurlijk niet kapot te krijgen. Heb er vaak hoofdpijn aan overgehouden øø«»øø

Gr Stefan

Mausx (0), 14 jaar geleden

mocht je een 6 cilinder inbouwen dan mag je ook wel iets aan de remmen doen, meer vermogen van de motor betekend ook meer vermogen van de remmen.

zo'n 518 heeft nog massieve schijven voor en trommels achter. ik zou in ieder geval de voorremmen mee over bouwen van een 6 cilinder (geventileerd)

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je een e28 als donor gebruikt kun je in principe alles overzetten. Motor,complete aandrijflijn,onderstel en remmen.

gr Martin

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je een oude e32 of e34 met m30 motor voor weinig kunt kopen ben je er , zeker een 535 is behoorlijk snel en dat in een lichtere e28 is het helemaal feest .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.