BMW 3-Serie: Naar rechts trekken

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Auto trekt op rechte weg naar rechts. Probleem is ontstaan na vervangen van achterbanden en auto opnieuw is uitgelijnd ( achterbanden sleten scheef ) Wielen zijn gewisseld voor /achter en links en rechts , Draagarm rubbers zijn vervangen. Auto is daarna 3-4 keer opnieuw uitgelijnd door verschillende monteurs en bedrijven ,zelfs is alles teruggezet in oude positie. maar probleem is gebleven ,kent iemand dit probleem ?

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

driver3 (0), 15 jaar geleden

ook gehad was bij mij een combi van slechte schokbrekers en wiel lagers voor en een spoorstang alles vervangen en bij mij was /is het weg dacht ook eerst door de breede banden(225) maar toch niet

vegito (0), 15 jaar geleden

Ik heb dat ook!!! ech 3 a 4 keer uitgelijnt. Eerst trok mijn auto naar links maar dat kwam door mijn banden (nexen N3000) maar, nu heb ik alle 4 goodyear F1 banden en die zijn gewoon goed want nu trekt ie niet maar links maar naar rechts. Het is een klein verschil draagarmen zijn nieuw evenals de rubbers. Linker wiellager is verwisseld maar rechter nog niet. Schokdemper tja kan niks echt veel eraan zien dat ze niet goed zijn maar, wat ik nu wel is als ik me stuur draai dan hoor ik een gekraak bij me stuurhuis. Misschien weten jullie wat het is want ik heb het altijd gehad heen en weer trekken bovendien auto is gewoon recht geen schade of chassie balken schuin.

driver3 (0), 15 jaar geleden

breede banden 225 komen nog al snel aan het chasie bij mij dan :S en dat hebben ze allemaal maar goed je zou je stuurkogels eens na kunnen lopen mischien iets stuk rubber. vuil erin noem het maar op of de rubbers van je schokbrekers uitgedroogt

vegito (0), 15 jaar geleden

Het aanlopen heb ik niet!.. ik kan gewoon me stuur draaien zonder aanloop. Ik heb ook 18 inch met 225-40-18 onder me auto en daar heb ik geen problemen mee maar, echter meer met het rechtuit rijden en gevoel dat er weinig contact is met de weg.

Ik zie wel dat als ik voor me auto sta dus voorneus voor mij dan zie ik dat de rechterkan (stuurderkant) de wiel meer naar binnen is cm of 2 terwijl aan de andere kan gewoon wat meer naar buiten is. Misschien zeg dat iets maar tot zover heb ik geen schade of iets dergelijks gezien.

Hans4040 (190) PRO, 15 jaar geleden

Je zegt dat de auto 4x is uitgelijnd.
zat er elke keer verschil in?
En worden de achterwielen wel meegenomen?
Je kunt natuurlijk het toespoor van de voorwielen afstellen,
maar als de achterwielen niet goed staan gaat ie nog steeds als een banaan over de weg.

mvg,
Hans.

vegito (0), 15 jaar geleden

Altijd 4 punts uitgelijnt.. en verschil tja volgens de rapport zie je wel enkele verschillen maar, omdat er elke keer iets was bijv draagarm ofzo kon ik weer uitlijnen. Ik heb vandaag wel iets ontdekt namelijk op het moment als ik mijn stuur recht hou dan wilt ie naar rechts niet goed dus. Op dat moment dan staat 1 wiel meer naar buiten gericht dan de andere kant namelijk de passagier kant (rechts). Als ik vervolgen meer naar links stuur ongeveer waar me BC knop en me richteraanwijzer zit dan rijdt de auto rechtuit en de rechter wiel staat dan niet meer zo veel naar buiten maar juist gelijk met de linkerkant. Zou hier iets met de stuurhuis afstelling liggen??.. mijn stuur staat gewoon gecenteert op de stuurkolom dus niet een aantal tandjes verschoven of iets dergelijks. Ik snap er nu echt niets meer van het is een klein verschil wat gecorriceerd moet worden.

Hans4040 (190) PRO, 15 jaar geleden

En, Bennie : al wat wijzer geworden?

mvg,
Hans.

gardejonge (0) PRO, 15 jaar geleden

De auto is telkens 4wiel uitgelijnd , probleem is begonnen omdat de achterbanden cupten ,maar voor het uitlijnen was het goed

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Weet je zeker dat er niets aanloopt? Alle veren nog heel bv? Let goed op de achteras bevestigingen en reactiearmen, zie ook de opmerking van Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.