BMW 5-serie 2004: NCS expert coapi-1000 error

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306S3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 170

Goedendag alllemaal.
Dit is de eerste keer dat ik wat post op een forum….

Ik heb een probleem met een 530i uit 2004. Ik wil de bezettingssensor van de stoel uitschakelen en de gordel melding uitschakelen. Dit doormiddel van het programma NCS expert van BMW. Ik heb hier ervaring mee en al aardig wat gecodeerd/geupdate.

Zodra ik VO/FA lijst lees krijg ik een foutmelding “feature $163 invalid” nadat ik deze verwijder wil ik de FA schrijven op de CAS of LMA (maakt geen verschil) module maar zodra ik op “back” klik krijg ik een andere foutmelding na het verwijderen van feature $163 , dat is “coapi-1000 error”. Ik kan dus niet de nieuwe VO/FA schrijven door deze foutmelding. Er is dus een probleem met de VO/FA lijst , voor zover ik heb begrepen van de klant is er geen module/computer vervangen of in het verleden iets gecodeerd.
Ik hoop dat iemand ervaring heeft met dit probleem en mij verder kan helpen. Ik voeg error log van NCS erbij.

Mvg , maurice

Ries Services

Geplaatst door Ries Services PRO , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Waarom wil je dit uitschakelen , is een punt van veiligheid .

Ries Services PRO, 1 maand geleden

Veel voorkomend probleem bij de E60. Gordelpiep is simpelweg irritant dat is begrijpelijk. Maar zodra er storing is op de bezettingssensor van de stoel werkt de airbag helemaal niet. Dit is een duur grapje om te vervangen of je zou een 2e hands stoel moeten hebben. Op verzoek van de klant moet die uitgeschreven worden. Zodra deze uitstaat functioneert het airbag systeem wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.