BMW 3-Serie: noodloop, bougies kapot, ontsteking......??

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i

dag,

ik heb een probleem met mijn bmw 316i E91 LCI (facelift)
als ik laag in een versnelling zit, tussen de 1000 en 2000 toeren dan lijkt het net of de auto op drie cilinders loopt. dit is dan bij redelijk wat gas geven. geef ik een klein beetje gas dan gaat het goed en als ik boven de 2000 à 2500 toeren kom is er niks aan de hand.
iemand hiervoor een oplossing??
bougies kapot, sensor kapot...... misschien nog wel relevante toelichting, hij doet het niet altijd maar wel zo vaan kdat het erg lastig is.

ybuddie

Geplaatst door ybuddie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

hDekker (0), 11 jaar geleden

Is waarschijnlijk de luchtmassameter die defect is. Heb ditzelfde fenomeen zoals je omschrijft gehad bij een mercedes E280.

ybuddie (0), 11 jaar geleden

oke...... maar het vreemde is dat hij het de ene keer wel doet en een volgende keer niet. rij ik uptempo dan is er helemaal niks aan de hand.....

hDekker (0), 11 jaar geleden

In mijn geval, kon ik ook best 200 km/uur rijden, als ik maar redelijk rustig optrok. dat was het verwarrende. Maar geef je veel gas omdat je bv snel wilt inhalen dan kwam het gestotter en geschok in de auto, waardoor het leek dan een bougie kabel of bougie doorslaat.
Als het een kabel is kun je dit controleren door de bougiekabels nat te spuiten met plantenspuit, laten inwerken en starten. gewoon in z'n vrij en handrem erop. gas geven. Een ander controleren of die geknetter hoort bij de bougiekabels. Indien geknetter is er iets mis met de kabels en deze vervangen.

ybuddie (0), 11 jaar geleden

nou morgen eerst maar bellen om te laten controleren of de massameter kapot is.

laat wel weten

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je een auto uit 2009 hebt zou het misschien geen kwaad kunnen om de auto eens uit te laten lezen en een diagnose te laten stellen. Onderdelen vervangen omdat de storing lijkt op een storing van een andere auto is een dure aangelegenheid. Overigens hebben BMW's al jaren geen bougie kabels meer.

gr Martin

ybuddie (0), 11 jaar geleden

Lees ik hier een kenner.....?
(frustratie modus aan)
Ik vind het niet normaal dat een auto van net 3 jaar oud en nog vee 30000 km op de teller al gebreke heeft.....!!
Ik rij al 20 jaar BMW maar de laatste jaren is het echt bocht hoor. Bij de aanschaf van deze E91 2009 touringcar heb ik al getwijfeld of ik niet moet overstappen op een ander merk...... (frustratie modus weer uit)

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je gefrustreerd ben moet je dat niet op mij richten, richt die maar op de overheid die allerlei milieu regeltjes bedenkt waardoor motoren dusdanig complex worden dat 90% van de problemen veroorzaakt worden door onderdelen die de uitstoot moeten terug dringen.

Wat ik wil zeggen dat als jij een probleem hebt met een dusdanig moderne auto je hem gewoon moet laten uitlezen en van daar verder kijken.

Overigens wens ik je veel succes met het zoeken van een ander merk auto waar dit soort problemen niet voorkomen......

gr Martin

ybuddie (0), 11 jaar geleden

Martin,

Nee joh, de frustratie is niet op jou gericht...... Maar puur over de auto.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Aan een auto met een dergelijk prijskaartje hangt ook een ander verwachtingspatroon.
Dit heeft niet alleen te maken met milieu regeltjes maar ook met de kwalitiet van de gemonteerde onderdelen.
Ze willen graag als premium merk gezien worden maar monteren de kwaliteit van een budget auto.
Daar gaat het vaak mis.
Geld overigens niet alleen voor bmw,maar ook voor vele andere merken.

ybuddie (0), 11 jaar geleden

klein lichtpuntje aan de horizon....... vanmorgen gebeld met de dealer.
ik het verheel uitgelegd, zegt de persoon, oke, jaja........ benzine auto.....? ik zeg ja. mag ik het kenteken van uw auto zeg de meneer. ik vraag, klinkt het u bekent allemaal dan of zo? ja zegt de persoon, is een gekent probleem met de bobines......... maar volgens mij is er een terugroepregeling geweest van dat type auto van u en dat wil ik even nakijken. en wat blijkt, mijn auto moet nog gedaan worden.
dus op voorhand zijn het de bobines die vervangen gaan worden, en dat gaan ze morgenmiddag doen. ik ga er vervolgens een week in rijden en laat dan weten of het probleem is opgelost.

ybuddie (0), 11 jaar geleden

kort verslag van vandaag.
vanmiddag bij de dealer nieuwe bobines en bougies onder garantie vervangen. op de terugweg naar huis kende ik de auto niet weer, van onderuit goed oppakken en lekker door trekken.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Keurig opgelost,zo hoort het!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.