BMW i3 2014: Noodloop en koelvan draait volle toeren

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Elektriciteit, Motorcode: IB1P25B

Beste,

Heb een BMW i3 met foutcode 21e802
Kan niet achterhalen wat dit voor een code is helaas.
Heeft iemand ervaring hiermee?
Betreft een volledig elektrische BMW i3
12V accu is vervangen, waterpomp bij linkerachterwiel werkt. Waterpomp voor onder de voorkap werkt ook. Dit heb ik gecontroleerd omdat ik denk dat de auto ā€˜ietsā€™ probeert te koelen omdat de ventilator volle toeren draait als je de auto op contact zet. Tijdens het laden draait de van ook volle toeren. Na een half uur laden geeft ie aan dat de auto niet kan laden..

Alsvast bedankt.

hus104

Geplaatst door hus104 , lid sinds 19 jaar geleden

8 Reacties

Ehombie PRO, 1 maand geleden

Kun je live data uitlezen?

Ehombie PRO, 1 maand geleden

bekijk eens temperatuur waardes van je airco....?

hus104, 1 maand geleden

Met mijn programma kan ik dat niet. Wellicht met Bimmercode wel.
Met mijn programma kan ik enkel de temperatuur van de hv accu uitlezen, die was 6 graden vanochtend. Koelt de airco de hv accu?

hus104, 1 maand geleden

Net gekeken maar kan het niet zien. De storing is nu ook weg, Heb 20 km gereden en heb geen storing gehadā€¦normaliter kwam de storing binnen 30 seconde šŸ¤”

hus104, 1 maand geleden

Vanmorgen nog eens de auto gepakt maar kreeg exact hetzelfde probleem als hier boven beschreven. De auto wil ook niet laden, krijg steeds melding laden niet mogelijk. Na een paar keer proberen begon ie met laden, maar de koelvan voor draait volle toeren. Ergens wil ie dus iets koelen maar wat?

Ehombie PRO, 1 maand geleden

Geen idee. ik kan nog wel wat functional discriptions lezen in de betere bmw documentatie. maar ik zou eerder met live data aan de slag gaan om enkele temp sensoren op waardes te bekijken.

(Als je bij mij in de buurt woonde had ik je graag geholpen...)

hus104, 1 maand geleden

Net nog even bezig geweest maar wat me opvalt is als de auto op contact staat dat dan de waterpomp bij de linkerachterwiel 1 soconde aan gaat en vervolgens 10 sec uit, dan weer paar tellen aan en weer uitā€¦.denk niet dat dit normaal is?

hus104, 1 maand geleden

Waterpomp vervangen en problemen zijn verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW i3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.