BMW 3-Serie: obc code

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: m52 320i aut.

beste medemens, ik heb een grote obc aangsechaft een 18 knops om de 11 knops die defect was uit te wisselen, er hoeven enkel wat draadjes bij, werkt perfect!!!! ik kan ook deoptie CODE aansluiten, lijkt me leuk! maar hoe moet ik dan een code 'aanmaken' of zit er een standaard fabriek af in? namelijk wil ik dit eerst goed weten ivm startprobleem! als ik deze aansluit op de ZKE module en de code geactieveerd word...

rickgilze

Geplaatst door rickgilze (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

driver3 (0), 15 jaar geleden

hier heb je wel wat aan denk ik
http://img156.imageshack.us/img156/2293/...
en de uitleg
verwijder de oude OBC, ik ga nu ervan uit dat je een 11 knops heb.

Haal de originele zwarte stekker open.

Ontgrendel pen 17 en plaats deze in de nieuwe stekker op pen 13

Ontgrendel pen 18 en plaats deze in de nieuwe stekker op pen 8

Dat is het werk voor de originele stekker.

Nu de nieuwe stekker verder bedraden.

(nb. de eerste kleur is altijd de hoofdkleur, en de 2e kleur is de dunne lijn)

Haal je cockpit uit de auto, handleiding hiervoor zijn er genoeg, wat er op neerkomt is als je een 4 spaaks stuur heb is dat je beter je stuur kan verwijderen, met een 3 spaaks kun je hem er tussendoor halen (althans dat is mijn ervaring)

Ga vanuit pen 5 naar de witte stekker achter je cockpit, verbind hem daar samen met de draad Wit/Violet

Ga vanuit pen 6 naar de witte stekker achter je cockpit, verbind hem daar samen met de draad Wit/Zwart

Ga vanuit pen 7 naar de witte stekker achter je cockpit, verbind hem daar samen met de draad Wit/Geel

Ga vanuit pen 9 naar de blauwe stekker achter je cockput, verbind hem daar samen met de draad Wit/Grijs, is deze niet aanwezig, steek hem dan op pen 10 van de blauwe stekker, gebruik daarvoor dezelfde klemmen als in je OBC stekker

Optioneel:

Ga vanuit pen 1 naar de gele stekker achter je handschoenenkastje, en sluit hem daar aan op pen 15, gebruikt hiervoor het juiste aansluitmateriaal (dit is voor de startonderbreking dmv code)

Ga vanuit pen 4 naar je nieuw geplaatste knipperlicht handle om de OBC functie aan te sluiten (OBC bedienen dmv de handle)

Wil je nog verdergaan, en de Parkeer Ventilatie gebruiken, en je heb daarvoor het benodigde kabelsetje aangeschaft, en je auto is er geschikt voor, sluit het park-vent kabelsetje aan op pen 14 van je OBC stekker (de nieuwe uiteraard)

rickgilze (0), 15 jaar geleden

jaja kerel bedankt, maar tot zover wist ik het al maar zit er standaard een code geprogrameerd in de obc, dat vind ik voornaam voor ik hem aansluit! en hoe je deze wijzigt etc.

driver3 (0), 15 jaar geleden

pff daar vraag je me wat dat zal ik voor je moeten opzoeken ik denk het haast van wel maar of die makkelijk te wissen is :S geen idee maar zal es kijken of ik me best voor je kan doen

rickgilze (0), 15 jaar geleden

ok, mischien is het een gedeelte van de serie nummer van de OBC... siemens is de merk! alvast bedankt!

driver3 (0), 15 jaar geleden

kijk hier es ff tussen daar staat het wel bij zo te lezen is in een engels forum en de om bouw van een 7 knops naar 18 knops
http://forums.bimmerforums.com/forum/sho...

rickgilze (0), 15 jaar geleden

krijg ´m niet geopend

driver3 (0), 15 jaar geleden

oom niet als je de link kopieert in je browser :S
hier kan die gewoon geopent worden :S

rickgilze (0), 15 jaar geleden

ik ben er inmiddels achter gekomen dat je de code zelf (idere keer dus weer een andere mogelijk) moet aan maken bij het afzetten van de motor moet je je contact nog aanlatenstaan! dan kun je een eigen bedachte code ingeven bijv. 1098 deze code moet je onthouden! en bij de volgende start beurt weer ingeven! zodat je auto gestart kan worden! de code is dan gewist, dus bij de volgende keer als je weer je auto dmv start code onderbreking je auto wilt beveiligen, kun je weer een unieke code ingeven, deze word namelijk niet opgeslagen! enkel waneer het code actief is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.