BMW 3-Serie: Olieverbruik

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 105 kw

Motor verbruikt ongeveer 1.5 liter op 3000km 10w 40. Ook wanneer wagen stationair een aantal minuten gedraaid heeft en je geeft gas verschijnt er een blauwe rookpluim.

Volgens mij is de motor ooit warmgelopen en hierdoor zijn de olieschraap-veren gekrompen, is er een manier om dit te bevestigen. Zijn er bekende problemen bij deze motoren.

Motor heeft 170000 km gelopen

Alvast bedankt,

Vex

Geplaatst door Vex (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

stalen veren krimpen niet
denk eerder aan de klepseals
anders cilinder lektest doen

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is hij echt een keer warm gelopen of denk je dat ? ( is de auto pas in bezit of is er nog een reparatie uitgevoerd ? )

Rookt hij tijdens het rijden ook ?

Gr Stefan

Vex (0) PRO, 14 jaar geleden

De wagen is pas in handen van een klant die deze tweedehands gekocht heeft, volgens de klant heeft de verkoper ooit een nieuwe radiator moeten zetten omdat die stuk was. Dus daarvan het idee dat de motor eventueel warmgelopen is, maar ik ben er volledig niet zeker van.

Ook rookt de wagen niet zichtbaar tijdens het rijden, alleen wanneer die enkele minuten stationaire gedraaid heeft en er dan gas gegeven wordt.

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ga maar uit van kleprubbers die versleten zijn.

Bij kapotte zuigerveren zou ie eerder bij belasting moeten roken (sorry ervaring met warm gelopen motor haha..)

Willem

Alex218 (0) PRO, 14 jaar geleden

inderdaad hoogst waarschijnlijk klepsteelrubbers, maar ook iets dikkere olie van een gerenommeerd merk helpt vaak al. Ben zelf nogal Castrol- minded bij de weg.

Overigens blijft olie'verbruik' een lastige klacht.. veel mensen rijden gewoon bar weinig/kort met een auto. Rijden ze er eens een goeie lange afstand mee en meet je dan het verbruik is het spontaan stukken minder.

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Of als er lang korte stukkies mee gereden zijn, ineens op een lange rit een liter olie kwijt.

dit komt dan weer door verdampen van benzine resten en condenswater.

maar dat is eenmalig opeen lange rit.

Willem

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, wat mij opvlalt is het feit dat er een totaal verkeerde olie wordt gebruikt. De voorgeschreven olie moet zijn: 0W30 - 0W40 - 5W30 of 5W40 die voldoen aan de BMW norm LL04 longlife olie) Api norm is SM/A3
Olieën die niet voldoen aan deze normen brengen ongetwijfeld motorschade met zich mee.
Groetjes. Paul

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een motor loopt eerder kapot door geen of te weinig olie,dan door de verkeerde.

Een 5W30 / 5W40 volstaat prima.

Gr Stefan

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Olie verbruik na een warmloper ligt wel voor de hand , als je sterk op de motor afremt en dan het gas erop en het geeft blauwe rook = klepseals, auto stationair 5min laten draaien en dan rook bij gas geven = olieschraap veren .
Castrol LL04 is de juiste olie .

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

@Stefaan, uw standpunt dat de motorn EERDER kapot loopt is zeer juist. Maar een moderne motor loopt ZEKER kapot door gebruik te maken van verkeerde olie. Er werd aangegeven dat de gebruikte olie 10W40 was = dus FOUT. U zegt zoals ik dat een 5W30 of 5W40 voldoet. Hier ben ik mee akkoord INDIEN ook de juiste specificaties worden gebruikt. Niet alle olie van de klasse 5W30 of 5W40 voldoet aan de norm LL04. Deze -in dit geval- BMW norm is van zeer groot belang.
Groetjes. Paul

repair107 (0) PRO, 14 jaar geleden

Indien niet de olie volgens de BMW spect gebruikt wordt vervalt ook de garantie. Ingeval van motor schade nemen ze vaak een lub oil sample als ze het verdacht is. Wij hebben hele slechte ervaringen met het gebruiken van verkeerde olie in generator set . Zoals verglazing van cylinderwanden hoog olie verbruik enz.
Groetjes Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.