BMW 5-Serie: ontlaadstroom

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: E60

Wie weet er waarom er een ontlaadstroom van ong 2Ampere blijft stromen, er staan geen verbruikers meer aan, laadstroom en spanning zijn goed, dynamo is nieuw.Als de auto op slot gezet wordt is er zelfs 0,5 A meer aanwezig, accu nieuw, is dit slaapmodus van computers of is dit bij dit jaar nog niet vr bedankt

Geplaatst door

jjbalmszonen (0)
badge

al 22 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

trek eens 1 voor 1 de zekeringen eruit en kijk waar het amperage terug valt,zo is makkelijk te achterhalen waar je probleem zit.

2 ampere is veel en veel te veel!zelf 0,5 A is teveel..

Stefan

stefan84 0

17 jaar

Heb ik al gedaan, inmiddels bij een andere 325 gemeten en deze geeft 0,5 A dus het klopt dat de computers in stilstand stroom vragen, maar wat mag maximaal?

jjbalmszonen 0
badge

17 jaar

Een 5 serie in rust mag maximaal 0.08 amp. zijn (dit is na 16 minuten) dus 2 amp is iets te hoog , dat houdt je accu 1 dag en een nacht vol en dan is ie leeg.
trek eerst de stekker van je voorschakelweerstand (kachelmotor) af en controleer weer, en wat ook veel voorkomt is een kabelbreuk van de kofferklep bedrading (rechts)
suc6

bmwf1 0
badge

17 jaar

Kun je me uitleggen wat er gebeurd in die 16 min, heeft dit met slaapmodus te maken; heb de auto na 3 dgn weer mee gegeven, bij ons niets aan de hand; klant start de vlg morgen gewoon, op de dag naar zijn klanten geweest en prompt hij start niet meer; krijg hem morgen weer terug en ga weer meten, aan de accu niets te vinden, door accufabrikant goed getest, goed doorgeladen, zwaardere dynamo erop om te proberen, afger spanning 14,2 V, diodes goed,stroomtoevoer goed, alleen die ontlaadstroom........

jjbalmszonen 0
badge

17 jaar

na 16 minuten hoort de auto in slaapstand (slaapmodus) te gaan , kontroleer dit door middel van een ampere meter, kijk ook goed of alles wel uit gaat (telefoon ed.) en houdt het rechterportier open en kijk of voel of er na 16 minuten geen lucht meer uit de roosters van de kachel komt indien daar luchtstroom is/blijft dan is de kachelweerstand defect voor de rest meten en eindeloos zoeken suc6

bmwf1 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.