BMW Bmw 525i (e34) 12 klepper: Onverwachts uitvallen....

Bouwjaar: 1988

Hallo,

Sinds een maand heb ik een bmw 525i uit 1988. De auto zou afgeleverd zijn met een grote beurt maar na helaas 600 KM is de distributieriem kapot gegaan.
Ik ben terug gegaan naar de dealer en hij heeft er een andere (gebruikte) kop op gemonteerd, de spanrol en distributieriem vervangen.
Toen ik de auto terug kreeg reed hij best aardig maar liep alleen stationair onregelmatig en maakte een sissend geluid onder het inlaatspruitstuk, hier bleek een scheurtje in te zitten bij de 4de cylinder.
Nadat ik weer terug was geweest naar de dealer, werd ook dit gerepareerd.
Nu is het sissend geluid weg...maar de auto heeft nu de neiging om onverwachts bij het afremmen uit te vallen, soms na 10 KM, soms na 25 KM of 50 KM je weet het maar nooit, warme of koude motor maakt geen verschil. Ook heeft hij de neiging om de dagteller en klok en datum te resetten maar ik weet wel sinds kort dat de accu ver de geest heeft gegeven.
Ook de dealer weet hier geen raad mee, hij had alles nagekeken, slangen, kabels, bougies maar kon niks vinden. Toen ik daarna weer reed met de auto was het nog veel erger, de auto liep nog maar op 500 toeren stationair en sloeg 3 keer binnen 5 min. af.

Wie heeft enig idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt.

Groetjes Mark

Beemer_driver525i

Geplaatst door Beemer_driver525i (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

djc (0), 19 jaar geleden

Het klinkt raar, een zekering is goed of doorgebrand, maar ik heb de zelfde klacht gehad en aan de passagierszijde onder de kap zit een hoofdzekering, laat die eens nakijken, kost 1 minuutje, bij ons was hij destijds kapot en die auto kon ook zo totaal onverwachts "dood" vallen.

Beemer_driver525i (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Ik wil even vermelden dat mijn 525i weer als een zonnetje rijdt. Na vele metingen en uiteindelijk naar bmw te zijn geweest om de computer uit te laten lezen, bleek dat de luchtmassameter en de accu het begeven hadden. Na een andere luchtmassameter te hebben gemonteerd en een nieuwe accu was alles weer in orde.

Groetjes,

Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.