BMW 5-Serie: ophanging achter ?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

hallo heren, ik heb een nogal vage vraag, ik zal proberen het zo goed mogelijk uit te leggen.
Ik heb een E39 uit nov. 2000 en heb hem nu zo,n 2 weken, rijd super en ben tevreden maar ik stoor mij aan het volgende:
Als ik over een vluchtheuvel of hoge drempel rijd hoor ik een ''klop'' geluid (1x) uit de achterkant, dit hoor ik als ik bijv. zachtjes over een hoge verkeersdrempel rijd, je hoort het zodra de voorkant van de auto over de heuvel heen is en zeg maar de achterkant uit zijn veren word getrokken, ik hoor het zowel links als rechts .Het is geen zware ''kloink'' ofzo, het lijkt me meer op iets plastics achtigs. Volgens mij zijn het niet de schokbrekers want als ik met een flinke gang over een klinkerstraat heen dender hoor ik niets. Het is puur alleen bij zeg maar stapvoets over hoge drempels. Ik heb alles in de kofferbak na gekeken , er ligt niets los ofzo, het klinkt alsof het iets lichts is maar wat ??
Volgens mij komt het uit de wielkasten achter maar ik kan het moeilijk precies lokaliseren (ook niet met iemand achterin). Deurpaneel achter lijkt het ook niet te zijn. Zoals ik zei, een vaag iets hahaha...
Dit klinkt misschien als mierenneukerij maar als je net een andere auto hebt dan let je overal op en ik stoor mij hieraan.

Groeten Karel

sportfan27

Geplaatst door sportfan27 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Driver21 (0), 15 jaar geleden

heb je je stabilisatorstangetjes achter al gecontroleerd? zou miss kunnen zijn...

vrouweneeltje1 (0), 15 jaar geleden

Duw eens van buiten op je auto, en hoor je het dan buiten ook uit de wielkast?

sportfan27 (0), 15 jaar geleden

Nee , bij duwen op de achterkant hoor ik het niet , ik vermoed dat het de bovenste draagarmen achter zijn .
Het vreemde is dat als ik met bijv 40 a 50 km/ph over een ongelijke klinkerstraat heen dender ik er geen last van heb . (of ik hoor het niet)
Het is echt bij stapvoets over die drempels en andere gekkigheid die tegenwoordig in de weg liggen.
Je hoord dan '' Klop'' achter bij de wielkasten, soms hoor je het wel en soms ook weer niet , misschien alleen de rubbers dan ?
auto is niet verlaagd ofzo , gewoon netjes orgineel.

driver3 (0), 15 jaar geleden

hoop niet dat hij uitgeschuurt is aan de ophangen van de achteras maar dat kan je ook horen als je optrekt is ook een probleem van bmw helaas :S

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.