BMW 3-Serie: PDC monteren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i AUT

Ik heb een originele PDC-set van BMW op de kop kunnen tikken.
In het set zitten een sierlijst voor de bumper, de sensoren, bekabeling, sturing (zwart bakje) met montageplaat, ronde stekker.
Jammer genoeg zit er geen montageschema bij.
Waar moet de sturing gemonteerd worden? Waar moet de ronde stekker ingeplugd worden, moet de boordcomputer verteld worden dat er PDC gemonteerd is?

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Kricarjon

Geplaatst door Kricarjon (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

boccaccio (0), 15 jaar geleden

Moet de auto hier niet op zijn voorbereid? Meestal heb je ook nog het knopje nodig dat boven de asbak geplaatst moet worden.

co3deron (0), 15 jaar geleden

Volg dit linkje http://www.tmk.com/transient/3381en.pdf, het is origneel BMW EBA.
En ja, de PDC moet aangemeld worden op de bordcomputer.
Veel succes

boccaccio (0), 15 jaar geleden

Je kan volgens mij beter een aftermarket parkeersensor setje kopen van 100,- waarvan de sensors passen in de gaten van die sierlijst. Dan heb je het geheel binnen het uur aangesloten...
Geen idee trouwens wel merk/type het beste in de gaten van de sierlijst passen, wellicht heeft iemand anders hier positive ervaringen mee.

co3deron (0), 15 jaar geleden

Ik heb zelf een aftermaret setje van conrad €29,95, deze werkt als een tierelier. De sensoren zijn kleiner dan de gaten in de sierlijst, maar ik heb ze vast gelijmd met ruitenkit. Ook zijn deze sensoren overschilderbaar.

boccaccio (0), 15 jaar geleden

[quote=co3deron]Ik heb zelf een aftermaret setje van conrad €29,95, deze werkt als een tierelier. De sensoren zijn kleiner dan de gaten in de sierlijst, maar ik heb ze vast gelijmd met ruitenkit. Ook zijn deze sensoren overschilderbaar.[/quote]
Ziet dat er dan nog wel mooi afgewerkt uit?

co3deron (0), 15 jaar geleden

Ja, het ziet er strak uit, ze verdwijnen niet geheel in de gaten van de sierlijst, want er zit een soortflens op, zie het als een klein zwart zwammetje ;-)). Ze glimmen wel, als je dit niet mooi vindt dan kan je ze altijd nog overspuiten.

boccaccio (0), 15 jaar geleden

Weet je toevallig nog de diameter van de gaten in de sierlijsten?

boccaccio (0), 15 jaar geleden

Gister ook maar even PDC aangesloten. Fluitje van een cent. Ziet er origineel uit en werkt perfect. Totale kosten nog geen 70,-
De sensors zijn inderdaad iets kleiner dan de openingen in de sierlijst, maar daar is wel iets op te vinden, je kan ze vastlijmen, klemmen of zoals ik het heb gedaan, gewoon de kabels strak aantrekken. Dan kan je ze ook nog individueel vervangen mocht dat nodig zijn. De oude sierlijst kan je zo losklikken en de nieuwe klik je net zo makkelijk er weer in. Links achter in de kofferbak (waar de navigatiecomputer zit) kan je een rubber plaatje verwijderen waardoor je makkelijk de kabels in je kofferbak krijgt. De boel vervolgens aansluiten op je achterlicht en het werkt al. Nu nog een mooie plek vinden voor dat stomme LED display.

co3deron (0), 15 jaar geleden

Helaas, ik had geen tijd om de diameter van de ijst op te meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.