BMW 3-Serie: versnellingsbak lekt olie?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Hallo,
Onze bmw 320d uit '99 met bijna 300.000 op de teller begint steeds meer problemen te geven.
Toen we gisteren wegreden bij mij schoonouders, had mijn zwager het erover dat er olie was gelekt uit de versnellingsbak. Toen we later die avond wegreden bij mijn zwager, heb ik zelf nog gekeken of er opnieuw wat lekte, maar dit was niet het geval.
Kan iemand me vertellen wat dit zou kunnen zijn? De auto maakt daarnaast al enkele weken een flink rammelend lawaai, vooral als de auto gestationeerd loopt (als we rijden, kunnen we moeilijk nagaan of het geluid er is). Het lijkt aan de ene kant alsof het de uitlaat is die loszit, terwijl begin mei nog door ATU een rubber is vervangen. Ht lijkt er ook op dat het geluid van rechtsvoor komt. Houd dit verband met het eventuele lek?

Danielle84

Geplaatst door Danielle84 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de versnellingsbak lekt kan het zijn dat nu het olie niveau te laag is.Bij stationair draaien kan de bak daardoor lawaai maken. Laat dit eerst controleren.

Hans

vegito (0), 15 jaar geleden

naar de dealer gaan want zit lifetime olie erin en die kan niet kopen in de winkel. Dealer gaan en controleren, eventueel bij laten vullen misschien een andere oorzaak bijv. krukas kering ofzo.??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.