BMW 3-Serie: piepend geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Hoi iedereen,
ik heb sinds kort een M3 van 2004 gekocht met smg bak. Wat mijn opvalt is piepend geluid als ik auto start. Het gebeurt alleen als ie koud is. Dat geluid duurt paar minuten en dan stopt het. Het lijkt alsof een pomp ingeschakeld wordt. Het is hoorbaar ongeacht of auto stilstaat of die rijdt.
Weet iemaand wat dat zou kunnen zijn?
Bij voorbaat dank.

dubo

Geplaatst door dubo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (340) PRO, 13 jaar geleden

slippende v snaar?

dubo (0), 13 jaar geleden

Ik hoor dat iets in en uitgeschakeld wordt en dat maakt geluid. Ik ben langs garage geweest en ze zeiden dat ie valse lucht zuigt maar dat lijkt me sterk want motor is gewoon rustig. Zou het een of andere pomp kunnen zijn die hoorbaar is

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Een V-Snaar lijkt me een beetje een gepasseerd station. Ik ken geen BMW na de E30 die nog een V-Snaar hebben en een multisnaar hoor je bijna nooit slippen. Ik denk dat je de luchtpump hoort die aanslaat (rechtsvoor onder de motorkap), die maken altijd wel lawaai maar of bij jou het lawaai normaal is kan je via het forum moeilijk beoordelen.

gr Martin

dubo (0), 13 jaar geleden

Dat geluid komt ook van de rechter kant onder de motorkap en het kan best kloppen dat dat een luchtpomp is alleen dacht ik dat die dingen niet hoorbaar mogen zijn. Dat duurt ook meestal 2 minuten of zo en dan is over.
In ieder geval bedankt voor je reactie Martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.